Se anunta PROTESTE DE AMPLOARE in sanatate si chiar GREVA GENERALA. Vezi aici cand ies cadrele medicale in strada si ce revendicari au
Last Updated on 20/09/2017 by Iulian Gavriluta

Greva SanitasToamna aduce proteste ale medicilor. Doctorii afiliati Federatiei "Solidaritatea Sanitara" anunta ca, la sfarsitul saptamanii viitoare vor incepe sa picheteze Ministerele Muncii si Sanatatii. Medicii vor picheta sediile Ministerelor Muncii si Sanatatii in 28 septembrie si in 29 septembrie, urmand ca pe 4 octombrie sa fie organizat un miting.

 

De asemenea si alti sindicalistii din sanatate pregatesc proteste de amploare, care ar putea culmina cu o greva generala. Federatia SANITAS a anutat ca va picheta Ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor, in prima saptamana din octombrie. Apoi va organiza un miting cu aproape 20 de mii de participanti. Sindicalistii cer, intre altele, sa fie eliminat plafonul de 30 la suta pentru sporuri, astfel incat sa nu scada veniturile personalului din sistem. Mai solicita sa renunte la transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat. Altfel, cresterea salariala de 25 la suta din sectorul public ar fi anulata, spun liderii SANITAS. Angajatii din privat ar primi mult mai putini bani in mana, avertizeaza Blocul National Sindical. Toate marile confederatii sindicale se opun acestei masuri.

A.M.