Esti sofer? Citeste aici 10 sfaturi ale politistilor ca sa eviti accidentele cand circuli in zone cu instabilitate atmosferica
Last Updated on 20/09/2017 by Iulian Gavriluta

Sofat pe ploaiePolitia Romana recomanda soferilor sa circule cu atentie sporita si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere,atunci cand circula in zone cu instabilitate atmosferica. Administratia Nationala de Meteorologie a emis in cursul zilei de marti, 19 septembrie, atentionari nowcasting referitoare la descarcari electrice, intensificari ale vantului, averse si grindina pentru cea mai mare parte a tarii in mod deosebit pentru judetele Brasov, Sibiu, Buzau, Teleorman, Arges si Dambovita. 

 

In conditiile de instabilitate atmostferica si inrautatire a vremii in zonele aflate sub incidenta avertizarilor meteorologioce, Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa respecte regulile de circulatie, sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere si sa conduca preventiv.

  • Atunci cand circulati in conditii de vant puternic, aveti in vedere ca rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a maşinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare.
  • Utilizati luminile de intalnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
  • Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata şi evitati actionarea brusca a mecanismului de directie şi a sistemului de franare ale autovehiculului.
  • Sporiti atentia la intrarile şi ieşirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodata, evitati oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.
  • Inainte de a porni la drum, interesati-va cu privire la conditiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti. De asemenea, in cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale.
  • In conditiile unui trafic aglomerat sau a aparitiei blocajelor rutiere, pastrati-va calmul, nu blocati intersectiile şi nu va angajati in depaşirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate.

E.S.