ALERTA DE FURTUNI PUTERNICE LA BUZAU DIN ACEASTA SEARA. Ne asteapta doua zile cu COD PORTOCALIU de ploi torentiale
Last Updated on 20/09/2017 by Iulian Gavriluta

Ploi torentiale 1ANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ de COD GALBEN. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate. Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21.00.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cantități de apă importante. Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10

Zone afectate: județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău. În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite și avertizări de fenomene meteorologice periculoase imediate.

A.M.