“Recolta bogata” pentru rutieristi – peste 500 de sanctiuni contraventionale aplicate de politistii rutieri / 79 de permise retinute si 5 dosare penale
Last Updated on 19/09/2017 by Iulian Gavriluta

amenzi politieIn ultimele zile, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 549 de sanctiuni contraventionale si retinute 79 de permise de conducere.

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au utilizat centura de siguranta (102), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (24), dar si pentru alte abateri in trafic (94).

Permisele de conducere au fost retinute de politisti pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, precum si pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare.

Politistii au avut in vedere respectarea regulilor de circulatie si de catre alti participanti la trafic, pentru neregulile constatate fiind sanctionati 27 de pietoni, dar si 43 de biciclisti si carutasi.

Valoarea totala a amenzilor aplicate este de peste 207.000 de lei.

Tot ieri, in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit cinci dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, dar si conducerea unui autovehicul de catre o persoana fara permis de conducere. In cazul unui barbat de 47 de ani, din localitatea Patarlagele, care a fost depistat la volanul autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice, a rezultat in urma testarii cu aparatul etilotest o concentratie de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat.

   

MANIFESTAȚI PRUDENTA IN TRAFIC!

Sfatuim conducatorii auto sa manifeste prudenta sporita la volan, sa se asigure corespunzator si sa semnalizeze din timp orice intentie de schimbare a directiei de deplasare, sa nu aiba alte preocupari in timpul condusului, iar atentia sa le fie indreptata asupra traseului pe care il au de parcurs.

•           Pietonilor le atragem atentia ca trebuie sa traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada!

•           La orice traversare, sa se opreasca in afara partii carosabile, sa se asigure din stanga, din dreapta si apoi din stanga din nou! Totodata, trebuie sa fie atenti si la copii, care nu trebuie lasati sa traverseze singuri – ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele.