Plutonierul major Necula Marius Sebastian, pompier in cadrul ISU Buzau, este desemnat ”Pompierul de Onoare al anului”
Last Updated on 18/09/2017 by Iulian Gavriluta

Necula Marius SebastianCu prilejul Zilei Pompierilor din România, prin ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, colonel Daniel Dragne, ”Pompierul de Onoare al anului” a fost desemnat plt. maj. Necula Marius Sebastian, militar care activeaza in Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Buzau. Distinctia este una la nivel national, fiind acordata in semn de recunostinta pentru activitatea desfasurata si pentru performantele profesionale dobândite.

 

Festivitatea de inmânare a diplomei si insignei onorifice va avea loc marti, 19.09.2017, incepând cu ora 08:30 la sediul Detasamentului de Pompieri Râmnicu Sarat – mun. Râmnicu Sarat, strada Crângul Meiului, nr. 85, unde vor fi prezenti alaturi de cel nominalizat colegii cu care actioneaza in misiunile de gestionare a situatiilor de urgenta.

     Plt. maj. Necula Marius Sebastian

Are o experienta de 11 ani in domeniul situatiilor de urgenta, activând in toata aceasta perioada la Detasamentul de Pompieri Râmnicu Sarat.

Din functia de comandant de echipaj, in anul 2017 s-a remarcat prin contributia sa directa la peste 30 de interventii si in mod deosebit pentru modul cum a actionat pe 27.02.2017 la interventia din localitatea Salcioara.

In data de 27.02.2017 la ora 14.30, garda de interventie  a  Detasamentului de Pompieri Râmnicu Sarat a fost solicitata sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta din satul Salcioara, comuna Ghergheasa.

Ajunsi la fata locului, pe timpul executarii recunoasterii, s-a constat ca proprietara se afla surprinsa in interiorul locuintei, care arderea generalizat, fapt pentru care s-a trecut la desfasurarea cu prioritate a operatiunilor de salvare a victimei.

Astfel, asigurat de catre un servant si echipat corespunzator, comandatul de echipaj a intrat in locuinta, in camera unde se afla victima, de unde a extras-o in timpul cel mai scurt, in siguranta si a transportat-o la locul de adunare raniti prestabilit, de unde a fost preluata de catre echipajul ambulantei SMURD, acordându-i-se primul ajutor medical calificat de urgenta, astfel victima suferind doar arsuri superficiale, de natura sa nu-i puna viata in pericol.