Inconstienti la volan: sofer de 49 de ani cu 1,22 mg/l alcool si 2 vitezomani care rulau cu 203km/h si 191 km/h. Vezi aici amanunte
Last Updated on 18/09/2017 by Iulian Gavriluta

politia rutieraLa acest sfarşit de saptamana, peste 40 de politişti cu atributii pe linie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, au actionat zilnic pentru creşterea gradului de siguranta rutiera la nivelul intregului judet, fiind amplasate aparate radar in cascada, pe raza mai multor localitati.

Astfel au fost vizati conducatorii auto care s-au urcat la volan dupa ce au consumat alcool sau nu au respectat regimul legal de viteza.

Aparatele radar care au actionat pe principalele drumuri ce strabat judetul, au inregistrat 230 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decat limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate, iar din cauza vitezei cu care si-au condus autoturismele 63 de soferi au predat permisul de conducere pentru urmatoarele 90 de zile.

Alte doua permise de conducere au fost retinute de politisti soferilor care au efectuat depaşiri neregulamentare sau fost depistati in trafic sub influenta alcoolului.

Totodata, politistii au intocmit un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului dupa ce au depistat in trafic pe raza localitatii Poşta Calnau, pe DN 2 E 85, un conducator auto in varsta de 49 de ani, din Buzau, care, in urma testarii cu aparatul etilotest, avea o concentratie alcoolica de 1,22 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Exemple:

 - un conducator auto in varsta de 23 de ani, din Galati, a fost inregistrat ruland cu viteza de 203 km/h, de aparatul radar amplasat pe DN 2 E 85 in afara localitatii Racoviteni;

 - un conducator auto in varsta de 45 de ani, din Focşani, a fost inregistrat ruland cu viteza de 191 km/h, de aparatul radar amplasat pe DN 2 E 85 in afara localitatii Ramnicu Sarat

I.G.