ORA 15:30 – Militarul va fi depus la capela din Buzau – UPDATE VIDEO – Ceremonie de comemorare la Buzău pentru sublocotenentul p.m. Mădălin Stoica – FOTO – Trupul militarului buzoian a fost trimis in tara, din Kandahar – Afganistan
Last Updated on 18/09/2017 by Iulian Gavriluta

madalin KandaharÎn această noapte, aici, pe aeroportul din Kandahar, noi, inimile neînfricate, ne luăm rămas bun de la sublocotenentul erou, Mădălin Stoica, căzut la datorie în teatrul de operații Afganistan.

 

Tată şi soţ, camarad şi prieten, pe 15 septembrie, Mădălin a trebuit să se înroleze în armata îngerilor. Sacrificiul său, însă, nu va fi zadarnic. Vom găsi în noi puterea de a continua misiunea cu aceeaşi determinare şi profesionalism, convinşi fiind că va veghea asupra noastră de sus, din ceruri.

Te vom păstra în amintire ca pe un bun camarad, un exemplu de loialitate și dăruire.

Drum bun, adio şi fie ca Dumnezeu să-ţi odihnească în pace, sufletul, Mădălin Stoica...

Locotenen-colonel Cristinel Colibaba, comandantul Batalionului Infanterie Protecția Forței ,,Brave Hearts”

Scrisoarea camarazilor către Mădălin

Dragă EROULE Mădălin Stoica,

Azi mai mult ca niciodată, ne-au răsunat în minte versurile lui Ioan Neniţescu din Pui de lei…şi parcă totul a îmbrăcat o aură întunecată ca semn al cinstirii celor care prin sacrificiul suprem au scris paginile de aur ale istoriei românilor.. şi mai ştim că există un singur nume pe care trebuie să-l cunoască orice român, în orice loc s-ar afla, există un nume pe care trebuie să-l slăvim în fiecare zi, există un nume pe care trebuie să-l rostim tot timpul cu vreme şi fără vreme: acesta este EROUL. Iar tu Mădălin Stoica eşti acum unul dintre ei.

Eroi au fost, eroi sunt încă

Şi-or fi în neamul românesc!

Căci rupţi sunt ca din tare stâncă

Românii, - orişiunde cresc….

Întotdeauna am apreciat pe acei oameni care şi-au pus viaţa în slujba altora. Acei care au ales să trăiască pentru alţii, să se jertfească pentru alţii. EL EROUL Mădălin Stoica, fără să mai stea pe gânduri, a riscat totul, şi-a dat şi viaţa pentru ca viaţa altora să fie salvată. Şi el iubea să trăiască, avea o familie, părinţi şi o fetiţă, la care ţinea. A făcut „un târg” cu moartea şi a dat la schimb viaţa sa pentru vieţile altora, care poate îi erau străini… Cine îşi asumă crucea de erou, îşi asumă responsabilitatea patriotului, a celui care ia parte la războiul războaielor, unde sufletul eroului primeşte libertatea zilei „care nu cunoaște amurgul, a zilei care nu cunoaște umbra"...

Românii nu te vor uita, camarazii nu te vor uita, Armata nu te va uita. Te va cinsti, preţui şi respecta pe tine, ca de altfel pe toţi cei care au dat supremul sacrificiu în acţiunile de combatere a terorismului şi menţinerea păcii din teatrele de operaţii, în care aţi spus ,,prezent” la datorie.

Tu, Mădălin Stoica împreună cu Ei, sunteţi cei care aţi pus, mai presus de orice, dragostea faţă de ţară, consfinţită prin însăşi jurământul pe care l-aţi depus ca orice militar.

,,Jur să-mi apăr ţara chiar şi cu preţul vieţii”...

În ziua 15 a lui septembrie, ai ales să te înrolezi în armata cerului lăsând cu sufletul gol, pe cei care ţi-au fost dragi sufletului tău dar şi pe camarazii tăi.

Astfel, în jurul orei 10.00, ora României, în cadrul Plutonului 2 Infanterie din Compania 4 Infanterie executai o misiune de patrulare în zona de responsabilitate din teatrul de operaţii Afganistan. Pe itinerariul de întoarcere, autovehiculul militar în care te aflai a fost lovit de un maşină capcană.

Nu am avut niciodată puterea de a pricepe până la capăt „chimia” tainei care într-o clipă schimbă fundamental viaţa unui om, îndreptând-o hotărât spre o ţintă, necunoscută până atunci, netrăită, dar care germina poate cu răbdare, de mult, în întunericul inimii.

Iată de ce, ...

Eroii rămân veşnic în amintirea noastră, a militarilor, iar momentele grele ale despărţirii de ei nu sunt niciodată uitate. E ca un semn de fraternitate peste moarte prinşi cu toţii de umeri, ca într-o horă, cu capetele plecate spre pământ.

Rugăm pe Hristos Cel Răstignit, să reverse harul Său, al luminii şi vieţii veşnice, peste eroii neamului românesc, dăruindu-le lor odihna sfântă întru nădejdea Învierii, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea neamului.

Dumnezeu să te aibă în pază eroule Mădălin Stoica!...

COMUNICAT DE PRESĂ

Ceremonie de comemorare la Buzău pentru

sublocotenentul p.m. Mădălin Stoica

Sublocotenentul p.m. Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

Astăzi, 18 septembrie, la ora 8.30, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-a desfăşurat o ceremonie de comemorare a militarului căzut la datorie.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

Acum, la pierderea unui camarad, militarii din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” îşi exprimă profundul regret la trecerea în lumea celor drepţi a sublocotenentului p.m. Mădălin Stoica.

Camaradereşte şi sufleteşte întregul personal militar şi civil din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, îşi exprimă deplina compasiune faţă de familia îndoliată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

UPDATE - MILITARUL VA FI DEPUS LA CAPELA SF STEFAN DIN BUZAU - MICRO 3 - ORA 15:30

Luni 18 septembrie a.c., eroul sublocotenent post mortem Mădălin Stoica s-a întors acasă. Pe aeroportul din Kandahar şi în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, militarii români au adus un ultim omagiu camaradului lor căzut la datorie.

În toate unităţile Forţelor Terestre Române au avut loc ceremonii în memoria sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica.

Sublocotenentul post-mortem Mădălin Stoica a căzut la datorie în regiunea Kandahar din Afganistan, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune.

Suntem alături de familia eroului căzut la datorie!

Buzoienii care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt aşteptați începând de astăzi, 18 septembrie, la capela Bisericii ,,Sfântul Ştefan”, din Micro 3, din municipiul Buzău.

Ceremoniile funerare vor avea loc joi, 21 septembrie, ora 12:00, la Biserica Militară „Pogorârea Sfântului Duh”. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!Luni 18 septembrie a.c., eroul sublocotenent post mortem Mădălin Stoica s-a întors acasă. Pe aeroportul din Kandahar şi în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, militarii români au adus un ultim omagiu camaradului lor căzut la datorie.

În toate unităţile Forţelor Terestre Române au avut loc ceremonii în memoria sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica.

Sublocotenentul post-mortem Mădălin Stoica a căzut la datorie în regiunea Kandahar din Afganistan, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune.

Suntem alături de familia eroului căzut la datorie!

Buzoienii care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt aşteptați începând de astăzi, 18 septembrie, la capela Bisericii ,,Sfântul Ştefan”, din Micro 3, din municipiul Buzău.

Ceremoniile funerare vor avea loc joi, 21 septembrie, ora 12:00, la Biserica Militară „Pogorârea Sfântului Duh”. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Cu deosebit respect,

m.m.p. Iulian Cadulencu

Biroul Informare si relatii publice

Divizia 2 Infanterie „Getica”

 

{vsig}kandahar{/vsig}