Sfarsitul de luna poate aduce posibile manifestari sindicale de amploare. Citeste aici COMUNICATUL DE PRESA AL BNS – Cetaţenii romani, obligaţi sa fie cobai pentru masuri si politici netestate nicaieri in lume
Last Updated on 15/09/2017 by Iulian Gavriluta

greva sindicalaIntentia Guvernului Romaniei de a transfera contributiile sociale exclusiv in sarcina angajatului, este una care dovedeşte felul in care guvernantii ignora nu doar legislatia europeana in vigoare, dar şi nevoile şi drepturile cetatenilor romani, obligati sa fie cobai pentru masuri si politici netestate nicaieri in lume.

 

Prin urmare, consideram aceasta decizie a actualului guvern de a transfera integral in sarcina salariatilor responsabilitatea finantarii sistemului de pensii si asigurari de sanatate – ca fiind o masura incoerenta, hazardata şi total defavorizanta fata de cel in slujba caruia ar trebui sa fie guvernantii: poporul roman. Ca urmare a acestei intentii declarate, Blocul National Sindical initiaza Campania sociala ”NU Experimentelor Sociale pe Romani!” ce doreste sa atraga atentia asupra felului in care romanii sunt subiecti pentru acest experiment ilogic, ce are consecinte foarte grave - si sa stopeze ca Romania sa devina unica tara din lume in care contributiile sociale sunt aruncate doar pe umerii angajatilor.

Campania se adreseaza tuturor romanilor, actuali sau viitori beneficiari ai sistemului de asigurari sociale, indiferent daca acestia sunt sau nu sunt membri de sindicat, indiferent daca sunt angajati, someri, elevi, studenti, persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Campania ”NU Experimentelor Sociale pe Romani!” initiata de BNS se doreste un semnal de alarma care ar putea sa deturneze aplicarea acestei initiative, avand si componenta initiativei de modificare a legislatiei ce defineste evaziunea fiscala.Solidaritate, responsabilitate sociala, echitate, echilibru - sunt principii de baza statuate in Conventiile si Recomandarile Organizatiei Internationale a Muncii, dar si in Tratatele si reglementarile europene. Din pacate, ca multe alte caracteristici ale unei societati democratice mature si dezvoltate, ele nu reprezinta o preocupare pentru clasa politica din Romania. In nici o tara din Europa finantarea sistemului de securitate sociala nu se asigura exclusiv de catre angajat, pentru ca vorbim de solidaritate si de responsabilitate sociala asumata in mod echilibrat intre angajat si angajator. Practica europeana arata o asumare impreuna – angajat si angajator – a finantarii sistemului de securitate sociala. Campania se va desfasura pe durata a 30 de zile, atat in spatiul virtual, cat si pe toate canalele media, materialele ce aprofundeaza problematica ei putand fi accesate pe site-ul BNS si pe pagina de facebook a Blocului National Sindical

E.S.