INTERZISE IN ROMANIA! 14 noi substante stupefiante si psihotrope au efecte DEVASTATOARE asupra sanatatii
Last Updated on 15/09/2017 by Iulian Gavriluta

Substante interziseLista substantelor cu efect psihoactiv interzise in Romania este actualizata cu inca 14 noi denumiri stabilite in concordanta cu normele internationale si in functie de pericolul pe care utilizarea acestora il reprezinta pentru sanatate.

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege care completeaza Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. In functie de pericolul pe care il reprezinta consumul lor pentru sanatate, drogurile se impart in doua categorii: droguri de risc si droguri de mare risc. Astfel, din cele 14 substante adaugate, 13 intra in categoria drogurilor de mare risc, iar unul in categoria drogurilor de risc. Prin cuprinderea in aceasta lista a noilor substante interzise, se are in vedere inasprirea masurilor de prevenire, control si combatere a fenomenelor legate de consumul si comercializarea de substante stupefiante si psihotrope, in scopul protejarii sanatii publice.

Informatii suplimentare:

Numarul substantelor stupefiante si psihotrope interzise in Romania a crescut in urma decesului mai multor tineri ce au consumat produse etnobotanice. Lista este actualizata permanent in functie de schimbarile la nivelul legislatiei internationale si in functie de pericolul pe care utilizarea acestora il reprezinta pentru sanatate. La nivel mondial, comercializarea si consumul de droguri este un fenomen dinamic, puternic influentat de o multitudine de factori de natura sociala si economica. In cadrul ONU, institutia care se ocupa cu controlul international al drogurilor este Comisia Natiunilor Unite privind Stupefiantele. Aceasta reprezinta principalul organism interguvernamental de luare a deciziilor in ceea ce priveste legislatia si controlul international al drogurilor.

Sursa: gov.ro

A.M.