UPDATE – Bataia de joc continua – 47 de asistati social de la Azilul de batrani din Vintila Voda si 24 de angajati risca sa ramana pe drumuri. Toate Guvernele tarii nu au vrut sa rezolve problema de acolo
Last Updated on 14/09/2017 by Iulian Gavriluta

azil vintila vodaInca de anul trecut (LINK) semnalam faptul ca Azilul de batrani de la Vintila Voda este pe punctul de a se desfiinta si cei 47 de asistati social si medicali impreuna cu 24 de angajati risca sa ramana pe drumuri. Astazi, presedintele CJ Petre Emanuel Neagu face o vizita la azil pentru a vedea ce se poate face pentru a debloca situatia.

 

Reamintim ca Azilul tine de primaria Vintila Voda, iar aceasta nu mai dispune de fonduri necesare desfasurarii in conditii optime a activitatilor social-medicale de acolo. De-a lungul timpului CJ Buzau a ajutat Azilul din Vintila Voda cu importante sume de bani – ultima oara, acum cateva luni cu suma aproximativa de 1,5 miliarde de lei vechi. Sa mai spunem ca in urma cu cativa ani, politica Guvernului Boc a facut ca mai multe spitale din judet si din tara sa isi puna lacatul pe usa sau sa se transforme in altceva. La fel ca predecesorii sai, fosta Guvernare USL nu a reusit nici ea sa rezolve decat parial problemele din aceste unitati sociale cu toate promisiunile sforaitoare ale liberalilor aflati la conducere. Astfel, de cativa ani tot mai multe astfel de unitati au devenit azile de batrani si cum au fost de la bun inceput subventionate de consiliie locale, acum au ramas fara bani si risca sa fie inchise, iar batranii evacuati. Un astfel de caz este si cel de la Vintila Voda, unde spitalul s-a transformat in Azil, subventionat in principal de la bugetul comunal. Din data de 01.07.2011, CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE VINTILA VODA isi incepe activitatea (infiintat prin:  Hotararea consiliului local Vintila Voda nr.15/22.03.2011 si functioneaza in subordinea Consiliului local Vintila Voda). Caminul beneficiaza de 47 de locuri, cazarea este facuta in camere cu  4, 3, 2 paturi (peste 90%), si 1 pat. Costurile de intretinere reprezinta, in primii  3 ani, 40% din veniturile persoanei asistate. Principiile care stau la baza acordarii serviciului social: Serviciul social " CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE VINTILA VODA” se organizeaza si functioneaza cu respectarea principiilor generale care guverneaza sistemul national de asistenta sociala, precum si a principiilor specifice care stau la baza acordarii serviciilor sociale prevazute in legislatia specifica, in conventiile internationale ratificate prin lege si in celelalte acte internationale in materie la care Romania este parte, precum si in standardele minime de calitate aplicabile.

I.G.

UPDATE - Potrivit CJ, presedintele Neagu va fi maine 15 septembrie a.c. la Azilul din Vintila Voda!