13 Septembrie – ISU Buzau la ceas de sarbatoare. Ziua pompierilor sarbatorita cu ceremonial si porti deschise. Vezi aici semnificatia evenimentului si calendarul manifestarilor

Ceremonie ISU BuzauZiua de 13 Septembrie a fost si va ramane momentul istoric care sta la baza identitatii pompierilor din Romania, ziua in care aceștia au ramas in constiinta nationala a romanilor prin faptele de arma savarsite sub comanda capitanului Pavel Zaganescu. 

 

Pentru sarbatorirea a 169 de ani de la Batalia din Dealul Spirii si a Zilei Pompierilor din Romania, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Neron Lupascu” al judetului Buzau va organiza o serie de activitati ce vor fi desfasurate in perioada imediat urmatoare. Astfel, marti, 12.09.2017, intre orele 09:00 – 15:00, toate subunitatile din subordinea inspectoratului isi vor deschide larg portile pentru publicul care doreste sa afle specificul profesiei de pompier, sa ne cunoasca si sa vizioneze tehnica si echipamentele cu care intervenim la diferitele misiuni. De asemenea, in ziua de 13.09.2017, incepand cu ora 09:30, se vor organiza ceremonii de depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihailesti și la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – capitan Pavel Zaganescu din municipiul Ramnicu Sarat, strada Crangul Meiului, nr 85. Incepand cu ora 11:00 in sala D. Filipescu a Consiliului Judetean Buzau, va avea loc prezentarea mesajelor cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania și  festivitatea de avansare in grad a cadrelor militare din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau, la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Consiliului Judetean Buzau, precum si ai administratiei publice judetene si locale.

Tot in acest context, in intervalul orar 11:30 – 16:00, salvatorii buzoieni vor prezenta tehnica de interventie din dotarea inspectoratului, fiind realizate și puncte mobile de informare și documentare preventiva, in parcul Crang din municipiul Buzau, respectiv Parcul Central din fata Primariei Ramnicu Sarat. In acest moment aniversar, comanda inspectoratului transmite tuturor celor ce activeaza in domeniul managementului situatiilor de urgenta, colaboratorilor, precum si cetatenilor ce vin in sprijinul nostru pe timpul actiunilor desfasurate sincere urari de sanatate, fericire si impliniri.

LA MULTI ANI!