Politistii locali buzoieni, alaturi de elevi la inceput de an scolar. Citeste aici cele mai utile recomandari
Last Updated on 11/09/2017 by Iulian Gavriluta

P L BLuni, 11 septembrie 2017, politistii locali, din cadrul Serviciului Ordine si Liniste Publica, Serviciul Circulatie si Disciplina Rutiera si Serviciul Paza, vor actiona in 19 din cele 29 de unitati de invatamant si pe traseele de defluire ale elevilor pe raza municipiului Buzau in baza Planului de actiune, in sistem integrat alaturi de Politia Municipiului Buzau si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Buzau, pentru ca noul an scolar sa inceapa in liniste si siguranta.

 

Acestia vor actiona in pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice si fluidizarea traficului rutier, in special in zona unitatilor de invatamant. Pentru Directia de Politie Locala Buzau, siguranta in scoli constituie o prioritate. Astfel, politistii locali, vor continua sa actioneze pentru imbunatatirea sigurantei scolare.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, Directia de Politie Locala Buzau recomanda:

Parintilor:

  • Invatati-i pe cei mici sa circule numai pe trotuare, sa nu se joace pe partea carosabila a drumurilor publice, ci doar in locurile special amenajate, in parcuri, gradinite, pe terenurile de sport si intotdeauna sub supravegherea unui adult!
  •  Incercati sa aflati, in permanenta, ce cred copiii dumneavoastra despre scoala, cu ce ganduri pornesc in fiecare zi spre scoala, cat de activi sunt la ore, ce fac si unde merg atunci cand se termina orele.

Copiilor:

  • Deplasati-va numai pe trotuare, iar in lipsa acestora, numai pe partea stanga a drumului public si cat mai aproape de  marginea  carosabilului!
  • Traversati strada numai pe „zebra” si semnalizate cu indicatoare!
  • Acolo unde sunt instalate semafoare, traversati  numai la culoarea verde a acestora! Evitati sa traversati strada in fuga!
  • Asteptati mijloacele de transport in comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate si nu pe partea carosabila!
  • Dupa coborarea din mijloacele de transport in comun, nu traversati strada prin fata sau prin spatele acestora; Traversarea se realizeaza numai dupa plecarea mijloacelor de transport din statie, prin locurile special amenajate!
  • Nu va deplasati cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabila a drumurilor publice!
  • Fiti prudenti in relatiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute intamplator!
  • Evitati conflictele si sa anunte cea mai apropiata patrula de politie locala daca observa persoane cu un comportament antisocial pentru a lua masurile legale ce se impun. Tel. 0238-955.

Directia de Politie Locala Buzau ureaza tuturor elevilor mult succes in noul an scolar!

E.S.