(VIDEO TRAILER) – Un film tulburator de adevarat: „UN PAS ÎN URMA SERAFIMILOR”, în regia lui Daniel Sandu, va fi lansat pe 22 septembrie 2017. Filmul arata nenorocirile din Seminariile si Facultatile Teologice din Romania
Last Updated on 10/09/2017 by Iulian Gavriluta

film in urma serafimilorFilmul „Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, va fi lansat pe marile ecrane din România pe 22 septembrie 2017 si se vrea a fi  un episod tulburator din realitatea seminatiilor si facultatilor de Teologie din Romania. Cine il v-a viziona va intelege de ce din aceste prestigioase institutii ies foarte putini “doctori de suflete” si mai multi frustrati, bolnavi psihic si soldatei in mana mai marilor lor si a politicului de astazi. Bineinteles, nu peste tot este asa, dar este prima data cand se spune adevarul. In umbra scandalurilor de homosexualitate si arghirofilie ce le vedem la ierarhii si preotii BOR, acest film poate fi o explicatie.

 

Evident, scenariul nu atinge si latura manastireasca, de unde provin cei mai multi dintre ierarhii BOR si unde, in mare parte, sunt adevarat cuiburi de masoni, homalai si arghirofili. Biserica a fost atacata din interior chiar de acesti “nechemati” si “neaveniti” in slujba lui Dumnezeu si aceste dezvaluiri si scenarii sunt venite cu siguranta cu voia si stiinta Aceluiasi Mare Creator care vrea sa curete de putreziciune si putoare Casa Sa. Nu putem spune ca atunci cand a intrat Iisus cu biciul in templu era impotriva lui Dumnezeu..ar fi absurd…asadar aceste demersuri nu sunt IMPOTRIVA credintei si bisericii stramosesti ci a paduchilor flausati din interior ce s-au cocotat pe Scaunul Cel Inalt si cu ajutorul masoneriei si a politicului nu vor sa se mai dea jos! (NOTA REDACTIEI) Iata totusi cum este prezentat acest film:  

Și va face ceva valuri, pentru că tema principală este sistemul corupt și abuziv din interiorul Biserici Ortodoxe Române.

Sinopsis: „Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care-și dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. Nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.”

Filmul îi are în distribuție pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, în roluri principale, iar în roluri secundare pe Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.

Scenariul și regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, responsabil și pentru seriale de televiziune: „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV), „Gașca” (Kanal D), „La Bloc” (Pro TV).

Este un film care s-a lăsat așteptat de ceva timp, fiind dezvoltat încă din 2008 în cadrul celor mai prestigioase workshop-uri de profil: CineLink 2008, Ekran Wajda School 2010, Berlinale Co-Production Market 2013, Les Arcs Coproduction Village, Baltic Event Coproduction Market.

Ce este și mai interesant e faptul că Daniel Sandu a studiat muzica și a absolvit Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, iar apoi regia la Universitatea Media din București. Deci, totul este gândit de un om care nu este deloc străin de acest mediu.

Zilele trecute a apărut și primul trailer pentru această producție. Este cu sigurnță un film despre care se va vorbi, mai ales că în această toamnă va avea loc și referendumul cerut de Coaliția pentru Familie și sprijinit de BOR:

SURSA: https://radioromaniacultural.ro/un-pas-in-urma-serafimilor-din-22-septembrie-in-cinematografe/ 

 

https://www.youtube.com/watch?v=OtwgxYUuoiw

 

https://www.youtube.com/watch?v=X6I4NiFWmuY&t=9