Toma Constantin – ULTIMUL BOLSEVIC!
Last Updated on 09/09/2017 by Iulian Gavriluta

Toma BolsevicDiferenta dintre bolsevicii anilor 50-60 si comunistii anilor 70-80 este una subtila, de nuanta si care nu tine atata de ideologie, cat de constructia interiorului, de valorile personale, de caracter si mai ales de educatia primara.

 

Caci bolsevicii erau oameni racolati din scursura societatii, needucati, abrutizati, animalici, la ei instinctele primare erau cela care primau. Brutalitatea si teroarea instaurata dupa 1946 le-a venit ca o manusa si au putut da frau instinctelor de ura de clasa si al tuturor frustrarilor si complexelor pe care omul prost, mai ales cel din mediul rural le are cu varf si indesat.

Pe de alta parte, comunistii de mai tarziu, au avut o oarecare bruma de educatie, de cultura si chiar ramasite de buna cuviinta. Dedulciti subtil la magazinele cu circuit inchis si privilegiile castei lor inchise, nu mai erau animati si ghidati de instincte primare atavice ci doar de frica de a pierde meschinele privilegii la care majoritatea populatiei nu avea acces.

Bolsevicii eru obsedati de ideea de nou, de uniformitate, de rupere totala a trecutului, de impunerea cu forta a modului cum vedeau ei societatea si mai ales obsedati de ideea ramanerii in posteritate prin orice mijloace.

"OMUL NOU" era deviza, toti trebuiau sa se imbrace la fel, sa manace la fel, sa se bucure sau sa rada la fel si daca s-ar fi putut chiar sa gandeasca la fel. Trebuiau toti sa stea in locuinte tip la fel (hidoasele blocuri comuniste) care sa fie de aceeasi culoare, de obicei griul sobolan era culoare preferata, cu acelasi tip de ferestre, balcoane etc! Orice pata de culoare, floare, balcon inchis care nu corespunde liniei calauzitoare a partidului era aspru pedepsita prin masuri coercitive (amenzi), drastice.

Este de notorietate la sfarsitul anilor 80 celebra balconiada, interzicerea inchiderii balcoanelor si deschiderea celor deja acoperite (intrerupta doar de de Revolutie).

Revolutie care am crezut ca ne va aduce pe langa libertatea mult dorita si posibilitatea de a ne exprima si trai in conformitate cu valorile si educatia noastra.

Buzaul anului 2017 are insa ghinionul funest de a avea in fruntea sa un om cu o gandire bolsevica de cea mai pura sorginte. Om care aminteste prin comportamentul dictatorial aberant , caracterizat prin sintagma “ASA VREAU EU”! de celebrul si brutalul de urata amintire Prim secretar PCR Carolica (omul care a distrus  cele mai importnate cladiri ale Buzaului istoric).

Ultima isprava a celui care doreste sa intre pana si in casele oamenilor ca sa numere animalele din casa (masura se va referi si la papagalii din colivii si pestii din acvariu, sau doar la caini si pisici), mai ales ale amaratului care traieste la bloc (indicand cu cinism, ca sursa de informare vor fi chiar vecinii celor vizati – deh metehne invatate pe cand isi turna colegii de la Metalurgica) este aceea de interzicere a uscarii rufelor celor de la bloc in balcoane deschise sau in afara balconului in cazul celor inchise!

Nu poti de cat sa te minunezi de aberatiile bolsevice a celui pus de PSD sa conduca orasul dupa bunul plac si sa te intrebi: dupa politistii locali, soferii de maxi taxi, taxatoarele Transbus si acum se pare RAM Buzau pe cine va mai da afara marind aberant numarul de someri, desi masura principala pentru care a fost votat in special de oamenii de buna credinta, a fost tocmai opusul si anume crearea unor noi locuri de munca, iar dupa transformarea Buzaului intr-o uriasa parcare cu plata, ce anume masura aberanta va mai impune turmei de consilieri locali spre votare, pentru multumirea  sa, ULTIMUL BOLSEVIC.

DIDIMOS

P.S. In imaginea de final avem cateva balcoane cu rufe la uscat in orase istorice din Italia (inclusive Roma si Venetia), rufe care nu deranjeaza pe nimeni, ba dimpotriva aduc o pata de culoare si nonconformism intr-o lume cuprinsa de globalizare si uniformizare, balcoane foarte apreciate de turisti, ba chiar si de oamenii de arta si fotografi profesionisti care le-au dedicate albume , extreme de bine apreciate de public. Ce noroc pe ei ca nu au un primar ca al nostru!

 

http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/foto-rufe-intinse-sarma-napoli-tel-aviv-brooklyn-1_520ce51ac7b855ff56ddfa95/index.html

 

rufe intinse