UPDATE VIDEO – RAZIE IN PIATA! OPC-ul si Politia Locala au luat societatile comerciale la control
Last Updated on 08/09/2017 by Iulian Gavriluta

Controale BuzauIn aceasta dimineata o ampla actiune de control in piata din municipiul Buzau. Inspectorii OPC si politistii locali au luat la control toate societatile comerciale. Inspectorii verifica marfurile aflate la vanzare, conditiile de depozitate, actele de certificare dar si echipamentele angajatilor ce manuiesc alimente sau utilajele cu care alimentele sunt manipulate. Sunt verificati si comerciantii care vand la tarabe legume si fructe.

 

E.S.

UPDATE - 

Avand in vedere Protocolul de Colaborare, incheiat intre Directia de Politie Locala Buzau si Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Buzău, s-a actionat, in Piata Centrala Buzau “Av. Stan Sararu”, Piata Micro 14 si Piata Crang, in vederea protejarii populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, identificarii, prevenirii, contractarii si sanctionarii faptelor, care au ca efect nerespectarea legislatiei privind afisara preturilor, modul in care sunt utilizate aparatele de masura si control, precum si elementele de identificare a marfurilor (tara de origine pentru legume/fructe) si denumirea operatorului economic.

            Actiunea a vizat:

- respectarea prevederilor legii 12/1990R, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite;

- respectarea dispozitiilor Legii 296/2004R, privind Codul Consumului.

Constatari:

Directia de Politie Locala Buzau si Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Buzău, au verificat un numar de 320 societati comerciale si persoane fizice, din care 12 persoane fizice au fost invitate, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Buzău, pentru ca:

- nu au putut prezenta documente de provenienta a marfii;

- nu au putut prezenta documente cu privire la verificarea metrologica a cantarelor:

- preţurile şi tarifele nu erau afisate în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citi;

-produsele alimentare erau manipulate, depozitate si comercializate in conditii necorespunzatoare de igiena;

- produsele expuse vanzarii, nu erau etichetate pentru a oferi cetatenilor informatiile necesare, suficiente, verificabile si usor de comparat, astfel incat sa permita acestora sa aleaga acel produs care corespunde exigentelor lor din punct de vedere al nevoilor si posibilitatilor lor financiare, precum si de a cunoaste eventualele riscuri la care ar putea fi supusi.

            Politistii locali au aplicat 8 sanctiuni contraventionale si au fost confiscate mai multe bunuri in conformitate cu prevederile Legii 12/1990R, pentru efectuarea de acte sau fapte de comert cu produse a caror provenienta nu a putut fi dovedita si pentru omisiunea afisarii preturilor. Valoarea sanctiunilor aplicate de politistii locali este de 8000 lei.

DIRECTIA DE POLITIE LOCALA BUZAU

 

https://www.youtube.com/watch?v=OoXnBqb0z5s&feature=youtu.be