FOTO – FURT CA-N CODRU! Arbori seculari taiati fara mila de 6 barbati din localitatea Lopatari. Citeste aici ce SANCTIUNI USTURATOARE le-au aplicat jandarmii buzoieni
Last Updated on 08/09/2017 by Iulian Gavriluta

IJJ 2Echipajele de jandarmi din cadrul Posturilor Montane de Jandarmi Berca si Nehoiu, aflandu-se in misiune specifica de prevenire si combatere a delictelor silvice au sanctionat mai mulți buzoieni. 

Astfel, jandarmii din cadrul Postului Berca au depistat pe raza localitații Lopatari 6 persoane care incarcau lemne nemarcate. In urma verificarilor efectuate, jandarmii au constatat faptul ca persoanele in cauza au taiat fara drept, cu ajutorul a trei motofierastraie si a unui topor, arbori nemarcați. Dupa inventarierea si cubarea materialului lemnos taiat ilegal, acesta a fost ridicat in vederea confiscarii si predat reprezentantilor Ocolului Silvic. De asemenea au fost confiscate cele 3 motofietrastraie, 1 topor, 2 autoutilitare si un tractor. In cauza, pe numele celor sase buzoieni, jandarmii au intocmit actele de sesizare cu privire la savarsirea infractiunilor de taiere fara drept si furt de arbori, fapte prevazute si sanctionate de art. 107 si art. 109 din Legea 46/2008 Codul Silvic. Efectivele din cadrul Postului Nehoiu au sanctionat contraventional doi buzoieni conform Legii 171/ 2010, art. 19 alin.2 lit. c si art. 21 lit. d, intrucat acestia nu aveau completate documentele legale de transport conform reglementarilor in vigoare. Totodata a fost aplicata masura complementara de ridicare in vederea confiscarii a materialului lemnos, care a fost predat reprezentantilor Ocolului Silvic.

E.S.

IJJ 3

 

IJJ 1