SEFII SUNT CU OCHII PE ANGAJATI! PATRONII OBLIGATI DE LEGE sa verifice riguros programul de lucru. Vezi aici modificarile din Codul Muncii

Program lucruO modificare importanta adusa recent Codului Muncii consta in faptul ca angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit a programului de lucru.

 

De asemenea, firma este obligata sa supuna controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru. "Fiecare angajator va trebui sa decida, la nivel intern, in ce mod va organiza aceasta evidenta, in functie de specificul activitatii sale, precum si de resursele de care dispune (sisteme de acces pe baza de cartela, registre interne in format fizic sau electronic etc)", spun specialistii in dreptul muncii. Anterior modificarilor aduse Codului muncii pe 7 august, nu erau prevazute detalii cu privire la ora de incepere si ora de sfarsit a programului si nici nu se preciza in mod clar ca aceasta evidenta trebuie pastrata la locul unde se desfasoara in mod efectiv activitatea.

E.S.