RAZIE IN PIETELE DIN BUZAU! Vezi aici ce SANCTIUNI SEVERE au fost aplicate de politistii si jandarmii buzoieni intr-o ampla actiune de verificare si control
Last Updated on 07/09/2017 by Iulian Gavriluta

Razie pietePeste 55 de politisti buzoieni din cadrul structurilor de ordine publica, rutiera, investigarea criminalitatii economice si investigatii criminale au desfasurat o razie in piete, targuri si oboare precum si in zona adiacenta acestora, pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare.

 

Au fost efectuate 12 actiuni de control  si instituite 7 filtre rutiere, in cadrul carora au fost verificate 28 de societati comerciale, 69 de persoane fizice si 181 de autovehicule. In urma actiunilor, echipele de control au aplicat 64 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 12.000 de lei , totodata fiind dispusa masura confiscarii bunurilor in valoare de peste 3.000 de lei si suspendarea activitatii unei societati comerciale. Astfel, 16 sanctiuni au fost aplicate la Legea 12 /1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 36 la O.U.G nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, iar 12 la alte acte normative. Totodata, au fost retrase 4 certificate de inmatriculare si au fost retinute 3  permise de conducere. La activitati au participat si jandarmi din cadrul I.J.J Buzau si Gruparea de Jandarmi Ploiesti.

Exemplu: In zona Pietei centrale a fost depistat   un tanar in varsta de 27 de ani care comercializa peste 400 de kg ardei gras , fara a detine documente de provenienta. S –a luat masura  sanctionarii contraventionale , iar marfa a fost confiscata.

E.S.