Demersurile pentru Institutul Cantacuzino predate ministrului interimar Marcel Ciolacu. Vezi aici ce rugaminte i-a adresat seful guvernului Mihai Tudose liderului PSD Buzau
Last Updated on 07/09/2017 by Iulian Gavriluta

Marcel CiolacuMihai Tudose a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern de joi, că pentru utilarea Institutului Cantacuzino ar putea fi folosite fonduri europene în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. Totodată, premierul Tudose i-a cerut vicepremierului Marcel Ciolacu, ministru interimar al Apărării, să continue demersul privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN.

"Domnul Ciolacu, vă rog frumos în perioada de interimat de la Ministerul Apărării să continuaţi demersul început cu domnul ministru Bodog pentru Cantacuzino, cu atât mai mult cu cât doamna comisar european ne-a spus că putem găsi şi o soluţie de finanţare, aproximativ 100 de milioane de euro, din fonduri europene pentru utilarea la nivel de vârf a acestui institut", a spus Tudose. La rândul său, Marcel Ciolacu a arătat că actul normativ referitor la Institutul Cantacuzino ar urma să fie prezentat. "În şedinţa următoare, (...) o să fie actul normativ. Am vorbit şi eu cu domnul ministru al Sănătăţii şi mi-a dat vestea cea bună", a precizat Ciolacu.

A.M.