Este prima zi de scoala ZI LIBERA pentru parinti? Citeste raspunsul aici
Last Updated on 04/09/2017 by Iulian Gavriluta

11 SeptembrieInceputul anului scolar 2017-2018 se apropie cu pasi repezi, mai este doar o saptamana. Printre parinti, se aude intrebarea „Este 11 septembrie zi libera pentru parintii care au copiii la scoala?”. Prima zi de scoala NU este zi libera pentru parinti!

 

A existat o initiativa legislativa in acest sens, insa aceasta a fost respinsa definitiv de Camera Deputatilor cu 237 de voturi in martie 2016. Mai jos gasiti informatiile despre acest proiect legislativ, asa cum au fost ele transmise la acel moment. Deputatii precizeaza ca proiectul legislativ a fost respins deoarece ar provoca haos pentru ca si cadrele didactice sunt parinti si nu ar mai participa la festivitatile de deschidere a anului scolar. Asadar, prima zi a anului scolar 2016 - 2017, ziua de 11 septembrie, ramane zi lucratoare pentru parinti. Propunerea legislativa pentru declararea primei zile de scoala ca zi libera pentru parinti a avut un parcurs destul de lung, tinand cont ca a fost inaintata in 2014. In martie 2014 propunerea a fost adoptata de Senat, iar in aprilie a primit aviz favorabil de la Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati.

Propunerea a primit insa raport de respingere in iunie 2015 de la Comisia pentru munca si protectie sociala, dar si de la Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport. In iunie 2015 a fost inscrisa din nou pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor. Acestia au votat pe 9 martie 2016 incetarea procedurii legislative prin respingere definitiva.

Sursa: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14108

www.portalinvatamant.ro

A.M.