Vezi aici cu ce viteza “zbura” pe sosea un sofer “inconstient” si cum au urmarit politistii o masina care nu a vrut sa opreasca la control. Alte sanctiuni aplicate de rutieristi

sanctiuni rutiereIn cadrul actiunilor desfasurate pentru disciplinarea participantilor la trafic, politistii cu atributii pe linie rutiera au aplicat 140 de sanctiuni contraventionale si au retinut in vederea suspendarii 6 permise de conducere. 36  dintre abateri au fost comise de soferi care nu au respectat limitele legale de viteza, 17 care si-au condus autoturismele cu diferite defectiuni tehnice, 22 care nu au utilizat centura de siguranta, dar si pentru alte nereguli constatate in trafic.

 

Ieri, politisti din cadrul Politiei Municipiului Buzau - Biroul Rutier, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea in trafic a unui autoturism, insa conducatorul auto nu s-a conformat, fiind necesara urmarirea acestuia.

In urma opririi autovehiculului, s-a constatat faptul ca la volan se afla un tanar in varsta de 20 de ani, din municipiul Buzau, care fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totodata, ca urmare a verificarilor efectuate de catre politişti, s-a stabilit ca tanarul avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

            In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarşirii infractiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata”, respectiv „conducere sub influenta bauturilor alcoolice”.

   Fata de persoana in cauza, politistii au dispus masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau.

De asemenea in cadrul activitatilor desfasurate, pentru neregulile constatate in trafic politistii au retinut sase permise de conducere. Un conducator auto a predat permisul din cauza vitezei cu care si-a condus autovehiculul. Cea mai mare viteza – 153 km/h, a fost inregistrata de aparatul radar in cazul unui sofer de 40 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E 85 in afara localitatii Spataru.

24 de pietoni sanctionati de politistii rutieri in ultimele 24 de ore

Politistii rutieri au actionat punctual pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere in randul pietonilor. Astfel, pe raza municipiilor Buzau si Rm. Sarat au fost sanctionati contraventional 24 de pietoni care s-au angajat neregulamentar in traversarea drumului public. Totodata politistii au retinut si 4 permise de conducere soferilor care nu au respectat regulile privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor.

Suntem in trafic! Actionam pentru siguranta dumneavoastra! 

Pentru evitarea neplacerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot aparea, politistii rutieri fac apel la conducatorii auto sa isi planifice din timp deplasarile si sa se informeze cu privire la traseul ales si conditiile de drum.

Totodata, conducatorii auto trebuie sa respecte indicatiile politistilor rutieri, sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

E.S.