ULTIMA ORA – DIN ACEASTA SEARA REVIN PLOILE TORENTIALE. Ne asteapta trei zile de AVERSE si FURTUNI dar si temperaturi de peste 30 de grade. Vezi aici atentionarea ANM

Ploi torentiale 1ATENTIONARE METEOROLOGICA emisa de ANM. Intervalul : 02 septembrie, ora 18:00 – 04 septembrie, ora 18:00.Fenomene : instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate.

 

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a ţării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie în special în sud, centru şi nord-est. Pe parcursul zilei de luni 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Notă: la sfârşitul acestei săptămâni vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32...34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat. Luni, răcirea vremii va continua şi va cuprinde toată ţara.În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

E.S.