Si generalului maior Foca (VIDEO) i-a fost mai draga pensia nesimtita decat juramintele militare. Presedintele Klaus Werner Iohannis l-a avansat si a semnat decretul pentru trecerea acestuia in rezerva….in aceeasi zi!
Last Updated on 31/08/2017 by Iulian Gavriluta

IPS Ciprinel generalul Floca BuzauCu toate ca am stiut de la bun inceput pentru ce se muta “marele” general Foca, pe o functie mai sus, credeam ca acesta si-a revenit in simtiri si a ramas ceva ce cu mult fast marturisea mereu: “un adevarat militar” (vezi LINK mai jos)! Varza! Si el, marele “erou” de la Revolutie (“prietenii stiu de ce”?!)generalul Foca, fost comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica a plecat intr-o “misiune” grea: la o pensie nesimtita …rau.

 

“Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior – cu două stele Foca Petrică-Lucian din Ministerul Apărării Naționale, la data de 31 august 2017” – semneaza presedintele tarii Klaus Werner Iohannis. Asadar randurile celor care au jurat pe steagul tarii si si-au calcat juramintele militare pentru un pumn de bani s-au ingrosat cu inca o…”Iuda” nedemna de haina ce a purtat-o. Generalul-maior Lucian Foca nu este Buzoian de origine, el s-a nascut in 28 august 1960, la Sinaia. Este absolvent al Liceului Militar „Stefan cel Mare” de la Campulung Moldovenesc si al Scolii Militare „Nicolae Balcescu” de la Sibiu (promotia 1982). Dupa absolvirea scolii militare, a fost repartizat comandant de grup la Batalionul 404 Cercetare din Buzau, unde a mai indeplinit, pana in anul 1988, functia de ofiter in Statul Major. In perioada 1988-1990 a urmat cursurile Academiei Militare, iar dupa absolvire a fost numit seful cercetarii la Regimentul 62 Parasutisti. Intre 1990-1995, a indeplinit diverse functii in cadrul Directiei de Informatii Militare, pentru ca, ulterior, sa revina pe un post de invatamant la Centrul 404 Cercetare. Din anul 2000 a devenit comandant al aceluiasi centru. Cu o experienta de necontestat (unii carcotasi inca mai comenteaza legat de “serviciile” lui Foca la Revolutie), generalul a pus bazele unitatii militare 02000, prima structura de tip tactic din Armata Romana (Batalionul Humint).

I.G.

http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1504171490

https://www.youtube.com/watch?v=qs_Fe8fVr5s