Ordonanta “BIG BROTHER” pentru soferi! Din 2 septembrie MAI creeaza o baza de date cu toate informatiile despre soferi si masinile lor
Last Updated on 28/08/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauMiercuri, 23 august, in Monitorul Oficial, a fost publicat un act normativ care vizeaza toti soferii din Romania. Este vorba de Ordonanta Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

 

Potrivit OG nr. 14/2017, datele personale ale soferilor din tara noastra vor fi incluse intr-un registru national al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). De asemenea, registrul unic va contine datele de identificare ale tuturor proprietarilor si detinatorilor mandatati de masini, precum si ale automobilelor in sine. Dispozitiile referitoare la registrul national se aplica incepand cu data de 2 septembrie 2017. Mai exact, aceasta Ordonanta de Guvern prevede aparitia unui Registru national de evidenta a permiselor de conducere si a vehiculelor inmatriculate. Registrul urmeaza sa fie creat si gestionat de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul MAI. El va include datele personale ale celor care obtin permisul auto: numele, codul numeric personal, domiciliul, poza sau e-mail-ul.

E.S.