Un pas nou in inovatie aduce o veste buna pentru buzoieni. Din aceasta luna plata facturilor la apa se poate face direct de pe mobil
Last Updated on 25/08/2017 by Iulian Gavriluta

CAB Plata onlineIncepand cu luna aceasta, buzoienii au acces la plata facturilor de apa potabila si canalizare emise de Compania de Apa Buzau, direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania. 

Potrivit datelor disponibile, peste 60.000 de buzoieni vor putea accesa noua metoda de plata a facturilor de apa, comod si simplu, direct de pe smartphone.

Lansata in 2013, mobilPay Wallet este prima solutie de plata 100% mobila de pe piata locala, recunoscuta si premiata inclusiv de comunitatea tech din Silicon Valley. Aplicatia este disponibila gratuit in App Store si Google Play si poate fi folosita instant, odata ce utilizatorii isi confirma cardul in mobilPay Wallet. In cazul clientilor Companiei de Apa Buzau, aceștia primesc lunar o notificare pe smartphone, prin intermediul aplicatiei, la momentul emiterii unei noi facturi și o pot achita instant cu portofelul digital, fara a depinde de o factura tiparita, de calculator sau de o locatie. In plus, odata ce factura este adaugata in aplicatie, clientii pot vizualiza oricând situatia sumelor de plata.

„Inovatia are un impact major atunci când reusim sa o materializam in servicii simple, cu care cetateanul se intâlneste zi de zi, nu doar pe magazinul online preferat. Faptul ca buzoienii isi pot achita facturi ca cele de apa curenta printr-un simplu click, fara cash, fara card, de pe telefon, este un lucru cu adevarat inovator. Salutam si sprijinim astfel de initiative si consideram Compania de Apa Buzau un exemplu pentru toti furnizorii de servicii care isi respecta clientii”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay, compania care dezvolta aplicatia mobilPay Wallet. 

Datele NETOPIA arata ca, in ultimele 12 luni, valoarea platilor facute prin aplicatia mobilPay Wallet depaseste un milion de euro, fiind de trei ori mai mare fata de cea inregistrata anul precedent. De asemenea, suma medie achitata cu portofelul digital mobilPay Wallet a ajuns in ultimul an la 90 de lei. 

„Introducerea platii cu portofelul digital reprezinta un pas important pentru noi in incercarea de a le oferi clientilor accesul la servicii de calitate, aliniate noilor tendinte in materie de tehnologie. Si iata ca acum, cu ajutorul mobilPay Wallet, le punem la dispozitie buzoienilor cea mai accesibila și rapida modalitate de plata a facturii la apa”, considera purtatorul de cuvânt al Companiei de Apa S.A. Buzau.

Aplicatia mobilPay Wallet a fost lansata in martie 2013 și poate fi descarcata gratuit, din Google Play sau App Store, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android. Aceasta poate fi folosita pentru a efectua diverse tipuri de plati in toate domeniile de interes: facturi, reincarcari, transport, benzinarii, restaurante și supermarketuri. Despre Netopia mobilPay și primul portofel digital, mobilPay Wallet. NETOPIA mobilPay este cel mai mare procesator de plati electronice de pe piata locala, companie 100% româneasca, bazata pe inovatie de top si tehnologie de ultima generatie. Peste 4.000 de comercianti folosesc serviciile si solutiile NETOPIA: plati mobile sau prin intermediul automatelor cash, tranzactii prin SMS sau direct carrier billing cu operatorii mobili, cu carduri bancare sau Bitcoin.

E.S.