SE ANUNTA PROTESTE! Neaplicarea conforma cu negocierile a LEGII SALARIZARII scoate in strada functionarii publici. Vezi aici revendicarile

SNFPSindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) solicita Guvernului sa se implice in aplicarea salarizarii personalului platit din fonduri publice conform negocierilor, in caz contrar avertizand ca vor declansa actiuni de protest, incepand cu luna septembrie.

 

Potrivit unui comunicat al SNFP remis miercuri,23 august a.c., functionarii publici din cadrul mai multor ministere si institutiile subordonate acestora nu beneficiaza, conform complexitatii muncii, de o majorare a salariului de baza de 15%, iar reincadrarea personalului in functii publice de stat cu salarizarea aferenta nu s-a realizat pentru mai multe categorii de functionari publici. Sindicalistii sustin ca este vorba de functionarii publici din cadrul aparatului Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si din institutiile aflate in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, functionarii publici din cadrul aparatului Ministerului Apelor si Padurilor si Ministerului Justitiei. De asemenea, la nivelul Ministerului Mediului nu au fost echivalate salariile pe functii publice similare, iar la nivelul Ministerul Sportului, Transporturilor, Culturii se mentine o salarizare ce nu corespunde pregatirii profesionale a angajatilor. Totodata, in document se mai spune ca salarizarea angajatilor din prefectura nu este in concordanta cu complexitatea activitatii desfasurate si corelate cu celelalte institutii teritoriale subordonate ministerelor, iar in cadrul administratiei publice locale — primarii, consilii judetene, exista discrepante salariale majore pe functii publice similare si in neconcordanta majora cu deciziile Curtii Constitutionale. "Aceasta situatie preconflictuala ne-a determinat sa solicitam o intalnire, in regim de urgenta, cu Prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose, pentru a identifica solutii in vederea preintampinarii eventualelor actiuni de protest la nivelul administratiei publice locale si centrale, precum si pentru a evita indepartarea salariatilor din administratia publica de politicile publice stabilite de Guvernul Romaniei", a declarat presedintele SNFP, Sebastian Oprescu.

A.M.