Prins inainte de a provoca o tragedie. Barbat de 52 de ani din Pardosi depistat la volan aproape de coma alcoolica si fara permis auto
Last Updated on 25/08/2017 by Iulian Gavriluta

Alcoolemie la volanPolitistii cu atributii pe linie rutiera din cadrul IPJ Buzau au continuat activitatile de supraveghere si control al traficului rutier, precum si de prevenire a accidentelor de circulatie, fiind aplicate in total, 100 de sanctiuni contraventionale.

 

Aparatele radar care au actionat pe principalele drumuri ce strabat judetul, au inregistrat 49 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decat limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate, iar intr-o situatie s-a impus retinerea permisului de conducere. Cea mai mare viteza – 153 km/h a fost inregistrata de aparatul radar in cazul unui soferite de 25 de ani, din Posta Calnau, depistata la volanul autoturismului pe DN 2 E85, in afara localitatii Grebanu.

Alte 6 permise au fost retinute pentru conducerea unui autovehicul cu defectiuni grave la sistemul de franare, pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, dar si pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept. Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat si 11 pietoni care au ales sa traverseze neregulamentar. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de peste 42.000 de lei.

De asemenea, politistii rutieri au intocmit doua dosare penale, dupa ce au depistat in trafic doi conducatori de autovehicule care nu detineau permis de conducere. In cazul unui barbat de 52 de ani, din Pardosi, depistat pe raza aceleiasi localitati, a reiesit faptul ca acesta se afla si sub influenta bauturilor alcoolice(1.10 mg/l alcool pur in aerul expirat fiind concentratia alcoolica inregistrata de aparatul etilotest).

E.S.