PREGATIRI INTENSE! Se apropie….Festivalul Carnatilor de Plescoi. Vezi aici care sunt surprizele pregatite de organizatori

Festival BercaPensiunea Casa Matei din Berca, Buzau, in parteneriat cu ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural), Consiliul Județean Buzau - Centrului Judetean de Cultura si Arta, si Primaria Berca, organizeaza Festivalul Carnatilor de Plescoi, marca inregistrata la OSIM, Sambata si Duminica, 7-8 octombrie 2017. Ideea de a organiza Festivalul Carnatilor de Plescoi s-a nascut din dorinta de a promova si susține un produs buzoian de incredere, un produs autentic local, un produs sanatos si gustos, unic in felul lui – Carnatul de Plescoi. Carnatii de Plescoi au un gust deosebit pentru ca sunt preparati din carnea animalelor crescute in aer curat, ecologic, pe dealurile Subcarpatice buzoiene din apropiere. Ei au in compoziție carne de oaie si de capra, fiind puternic condimentați cu usturoi, ardei usturat, piper, cimbru si mirodenii de gradina. Festivalul Carnaților de Plescoi, ca festival de gastronomie, urmareste promovarea turistica si specificul gastronomic buzoian. La Festival vor participa Maestrii Stefan Varga si Chef Horia Varlan.  Pe durata celor doua zile de festival, organizatorii pregatesc, pe langa standurile cu produse traditionale la care vor expune producatori locali de carnati de Plescoi, pastrama, branzeturi de oaie, de capra sau de vaca, diferite produse de panificatie si patiserie, must si vinuri locale de Blajani, de Zoresti sau Pietroasele si o scena in aer liber unde vor avea loc diverse recitaluri sustinute de solistii Centrului Judetean de Cultura si Arta, responsabili de altfel cu toata partea artistica a evenimentului. Un alt element de noutate este Teatrului „Masca” din Bucuresti, care va insufleti atmosfera cu o trupa de acrobati pe catalige. Nu vor lipsi din program nici concursurile consacrate de mancat carnati de Plescoi contra-cronometru si de baut bere, respectiv „Fomila de Plescoi” si „Setila de Berca”.

Sursa: romaniaturistica.ro

A.D.

Scroll to Top