LIVE – UPDATE – Prefectul de Buzau pus sa plateasca 100 ron/zi despagubiri in procesul cu Academia Romana. Sedinta Comisiei Judetene de Fond Funciar desfasurata la sediul Prefecturii Buzau (FOTO/VIDEO)

Sedinta 1Comisia Judeteana de Fond Funciar, intrunita in sedinta miercuri, 23 august, la sediul Institutiei Prefectului Judetul Buzau are  pe ordinea de zi analizarea mai multor dosare din care dosare privind terenuri agricole si cu vegetatie forestiera.

 

Intalnirea este condusa de prefectul judetului Buzau , Carmen Adriana ICHIM, presedintele comisiei. Cu ocazia sedintei, va fi prezentata situatia cauzelor in justitie in care Comisia Judeteana este parte, dosare privind contestarea unor hotarari ale Comisiei Judetene sunt pe rol.

E.S.

UPDATE - Intr-un proces de retrocedare care treneaza de multi ani de zile o suprafata de 4457 de ha nu a putut fi retrocedata Academiei Romane. Din totalul de 18 000 de hectare, prin hotarare judecatoreasca a fost pusa in posesia statului Academiei Romane o suprafata de peste 13 000 de hectare. Diferenta nu poate fi pusa in administrare deparece "face parte din domeniul public al statului si nu a facut parte niciodata parte unei persoane fizice sau juridice. Atata timp cat nu este trecuta din domeniul public al statului in domeniul privat nu poate fi retrocedata mai ales ca aceasta suprafata este in administrarea Domeniul Mosnenilor", a precizat Prefectul Judetului Buzau - Carmen Adriana ICHIM. Astfel ca, pentru nepunerea in aplicare a acestei decizii Prefectul Judetului Buzau si Comisia de Fond Funciar este pus sa plateasca 100 ron/zi despagubire. Anexele nu au fost votate in sedinta de astazi.

Sedinta 3

 

Sedinta 2