Incredibil – a trecut aproape o luna si Prefectura nu a primit “toate datele” despre Proiectul votat de alesii locali in 3 august a.c. – ACORDUL intre CLM si masonii de la Rotary. Vezi aici raspunsul in exclusivitate de la “Casa Alba”
Last Updated on 23/08/2017 by Iulian Gavriluta

prefect raspuns CLM RotaryDe fiecare data buzoienii s-au convins ca avem dreptate in tot ce am scris legat de unele incercari de mismasuri ale lui Donald Tom si ale unor consilieri locali din CLM Buzau. Ultima si poate cea mai controversata miscare a primarului inca in functie a fost ACORDUL (un contract in alb – la propriu!) intre Primarie – recte CLM si Clubul “Rotary”. Am cerut un raspuns Institutiei Prefectului privind legalitatea sau nu a votarii acestui ACORD si spre stupoarea noastra - pentru prima data ni s-a rapsuns dupa multe zile ca: "s-au solicitat documente suplimentare pentru clarificarea conditiilor in care a fost adoptata HCLM 232/03.08.2017", dar...nu s-au primit! (vezi AICI raspunsul oficial!)

 

Ca masonii de aici sunt secreti-discreti sau ametiti…putin ne intereseaza, mai ales atata timp cat nu e o organizatie interzisa de lege, dar de aici si pana la a semna un “Acord” ilegal…e cale lunga. In fapt, consilierii locali (in afara de liberali – mirare mare!!!) pe 3 august 2017, in cadrul sedintei extraordinare, au votat in graba mare un Proiect (274 din 01.08.2017) bazandu-se – zic ei – pe legea Tineretului - 350/2006. Trecem rapid peste elucubratiile in direct ale avocatului Salcutan (DA, tot el!!!) care a spus, catre liberali: “De ce nu votati? Doar nu dati de la voi…?!” si ne oprim la “praful de motivare” in ceea ce priveste “Centrul Stiintific destinat apropierii elevilor si tinerilor buzoieni de stiintele exacte si tehnologiile modern – Explorer”. Care-i “buba” de fapt? Uitati ce am descoperit:

Finantarile de la bugetele locale a activitatilor pentru tineret se pot acorda in baza Legii tinerilor nr.350/2006 doar organizatiilor neguvernamentale de tineret, fara scop patrimonial, care trebuie sa indeplineasca, cumulativ, doua conditii :

1.        scopul prevazut in statut trebuie sa vizeze direct domeniul tineretului, iar pentru realizarea acestora majoritatea obiectivelor asumate sunt adresate tinerilor ;

2.        cel putin doua treimi din numarul total al membrilor acelei organizatii neguvernamentale sunt tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani . 

Consiliile locale pot aproba finantari destinate activitatilor de tineret desfasurate de organizatiile neguvernamentale de tineret, declarate de utilitate publica, precum si a unor activitati de tineret de interes local, dupa consultarea fundatiilor judetene pentru tineret, precum si a organizatiilor neguvernamentale de tineret si pentru tineret de pe raza unitatii administrativ-teritoriala respectiva. Pe langa aceste aspecte ce tin de lipsa de transparenta si, chiar, de incalcarea prevederilor legale ce reglementeaza finantarea activitatilor de tineret si a alocarii unor sume de bani din bugetul local, in acordul de cooperare aprobat prin Hotarare nr.232/3.08.2017 nu sunt stabilite foarte clar obligatiile municipalitatii.

Una din partile acestui acord nu este mentionata in mod explicit, lasandu-se sa se inteleaga ca ar fi, in viitor, o persona juridica, cu un statut juridic incert. In mod straniu, la finalul acordului de cooperare apare ca si partener asociat si semnatar al acestei asocierii Asociatia Club Rotary Buzau.

Nu s-a facut vorbire in cadrul sedintei Consiliului Local al Municipiului Buzau din data de 3 august 2017 despre statutul juridic, obiectivele si componenta Asociatiei Club Rotary si nici cu privire la parcurgerea procedurii de consultare a fundatiilor si asociatiilor de tineret care activeaza la nivelul judetului si al municipiului .

Art.2 din acord spune ca acel centru stiintific va fi si in beneficiul tinerilor din alte judete ....admirabil, dar nu din bugetul municipiului Buzau , la care contribuie doar buzoienii!

Mai mult, Prefectul exercita controlul de legalitate in baza legii nr.340/2004 - art.19 si constata ca…nu i-au fost trimise de la Primarie TOATE motivarile Proiectului (vezi FOTO raspuns Prefectura). Asa sa fie, sau e doar praf in ochi, tinand cont ca la mijloc este….Masoneria Romana?

Sa recapitulam…altfel:

-      Potrivit acestei legi, consiliul local poate scorda sprijin financiar organizatiilor neguvernamentale, dupa consultarea cu toate ong-urile de tineret de la nivelul UAT-ului

-       Aceste ong-uri trebuie sa indeplineasca doua conditii cumulativ : sa aibe in statut obiect de activitate de si pentru tineret si 2/3 din nr.membrilor acestuia sa fie cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani - nu se face dovada ca Rotary indeplineste aceste conditii!!!

-      Buzaul arata jalnic si haotic, dupa un an de “domnie” a lui Donald Tom…chiar era nevoie de asta acum?

-     Clubul Rotary anunta pe pagina lor de facebook inca de anul trecut infiintarea centrului (ceea ce duce la premeditare),

- in HCLM scrie ca centrul poate primi finantare locala, deci se deschide o fereastra si catre alte scurgeri din buget,

- vizitarea centrului va fi tarifata (?!). Pai, mai Donald Tom din Tintesti cum dezvolti cultura copiilor, de ce sa le iei bani? Mare atentie - Tom e ordonator de credite pentru scoli, deci rezulta sursa de venituri…e normal?

- aceasta vesnica legatura suspecta Toma-Salcutan – de care nu mai scapa Buzaul, are efecte malefice la nivelul finantelor publice-private (sa nu uitam ca aceste legaturi dubioase se verifica de catre stat in acest moment!)

- daca e si finantare externa, consiliul local ar trebui sa stie in mod obligatoriu sursa acelei finantari. Daca in spate sunt cine stie ce dubiosi?

- Acordul de cooperare este redactat haotic (va rog priviti actele emise gen Toma – puncte puncte…spatii goale, dar cu stampile oficiale…se poate completa orice – vezi FOTO!)...lucru sesizat chiar si cativa consilieri.

I.G.

NOTA: In cazul in care Prefectura Buzau ii da acordul de legalitate acestui proiect (considerat de noi ilegal!), ne rezervam dreptul, in calitate de cetatean al Buzaului din a carei contributie se vor face toate cele de mai sus, sa ne adresam justitiei pentru solutionarea si clarificarea situatiei in cauza.

 

{vsig}motivare-rotary{/vsig}

CLM 1

 

CLM 2

 

CLM 3