PRINSA FARA CASA DE MARCAT – AMENDA USTURATOARE si SUSPENDAREA ACTIVITATII pentru o buzoianca de 51 de ani ce vindea fara sa elibereze bon fiscal

Bon fiscalLa data de 21 august a.c., in jurul orei 10.00, Politia a fost sesizata printr-un  apel la nr. 112, cu privire la faptul ca un agent economic ar fi refuzat eliberarea si inmanarea bonului fiscal pentru cumparaturile efectuate.

In urma verificarilor efectuate cu celeritate la punctul de lucru al agentului economic, o buzoianca in varsta de 50 de ani, avand calitatea de persoana fizica autorizata, a reiesit ca acesta desfasura activitati de comert fara a utiliza aparat de marcat electronic fiscal.

In cauza a fost aplicata sanctiunea contraventionala in cuantum de 12.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 28 / 1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum si masura complementara de suspendare a activitatii agentului economic pana la indeplinirea conditiilor legale de functionare.

E.S.