INCONSTIENT! Tanar de 27 de ani din Chisinau ramas fara permis de conducere dupa ce a fost prins gonind pe DN 2 E85 cu viteaza de 188km/h
Last Updated on 22/08/2017 by Iulian Gavriluta

Viteza excesivaPolitistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 370 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 170.000 lei.

De asemenea au fost retinute 29 de permise de conducere si au fost intocmite 4 dosare penale. Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (199), nu au utilizat centura de siguranta (39), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (9), dar si pentru alte abateri in trafic(73).

Impotriva a 18 dintre conducatorii auto sanctionati din cauza vitezei, a fost luata si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile. Cea mai mare viteza -188 km/h - a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, la volanul autoturismului fiind depistat un barbat in vârsta de 27 de ani, din Chisinau. Politistii au retinut alte 11 permise de conducere pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, pentru neacordarea prioritatii de trecere autovehiculelor care aveau acest drept si pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public, pentru nerespectarea semnificatiei  culorii rosii a semaforului electric, precum si pentru neoprirea la semnalul corespunzator efectuat de politistul rutier.

Tot in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit patru dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul neinmatriculat, conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere sau de catre o persoana având suspendata exercitarea acestui drept, precum si pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului (0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat fiind concentratia alcoolica inregistrata de aparatul etilotest in cazul unui barbat de 53 de ani, din Galati, depistat la volanul autovehiculului pe raza localitatii Glodeanu Sarat).

E.S.