Accesul elevilor pe terenurile de sport ale scolilor o noua cacealma marca Donald Tom
Last Updated on 22/08/2017 by Iulian Gavriluta

Terenuri sportIncredibil - cititi si va cruciti de ce i-a "fatat" mintea lui Donald Tom - acces pe terenurile de sport ale scolilor...dar in ce conditii ("delirium tremens")!!! In Sedinta ordinara a CLM Buzau de joi, 24 august, va fi supus aprobarii un Proiect de hotarare 223/21.06.2017 privind utilizarea bazelor sportive ale unitatilor de invatamant preuniversitar administrate de catre Consiliul Local al Municipiului Buzau.

 

Astfel ca, potrivit proiectului “Prezenta hotarare se aplica tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar aflate in administrarea Consiliul Local al Municipiului Buzau care dispun de curti si terenuri de Sport in aer liber, si de paza in regim permanent, cu exceptia celor de invatamant prescolar.

Este permis accesul tuturor copiilor in varsta de pana la 18 ani, domiciliati in municipiul Buzau sau care studiaza la o unitate de invatamant de stat de pe raza municipiului Buzau, denumiti in continuare utilizatori, la curtile si terenurile de sport exterioare ale unitatilor de invatamant preuniversitar aflate in administrarea Consiliului Local Buzau, cu exceptia celor de invatamant prescolar, indiferent daca apartin scolilor respective sau nu, cu conditia ca acestia sa se incadreze grupei din care unitatea de invatamant face parte, conform structurii de invatamant din Romania, respectiv:

  • invatamant primar si secundar inferior (l), invatamant primar, secundar inferior si secundar superior (II) si invatamant secundar superior (III)), in vederea desfasurarii activitatilor sportive.

Prin activitate sportiva se intelege activitatea fizica, desfasurata individual, in grup sau pe echipe, menita sa intareasca conditia fizica a participantilor sau practicata in scop recreativ. Programul de acces la curtile si terenurile de sport exterioare, in timpul vacantelor scolare precum si in zilele de sfarsit de saptamana de pe parcursul anului scolar, in care nu au loc cursuri scolare, cu exceptia zilelor in care se desfasoara activitati precum examene, olimpiade sau festivitati, este zilnic, in intervalele orare 09.00 - 13.00 si 14.00 - 20.00, cu restrangerea acestuia in functie de anotimp, astfel incat activitatile sportive sa se desfasoare in conditii de lumina naturala.

Programul de acces la curtile si terenurile de sport exterioare, in zilele din timpul anului scolar in care au loc cursuri scolare, precum si in zilele in care se desfasoara activitati precum examene, olimpiade sau festivitati, este pana la ora 20.00 cu restrangerea acestuia in functie de anotimp, astfel incat activitatile sportive sa se desfasoare in conditii de lumina naturala si va incepe cu o ora dupa incheierea orelor de curs, a examenelor, olimpiadelor sau festivitatilor si numai daca programul de invatamant cat si al celorlate activitati o permite.

Programul de acces pe terenurile de sport se va afisa de catre conducerea unitatii de invatamant preuniversitar la loc vizibil din exteriorul incintei.

Drepturi si obligatii:

a) Accesul gratuit la curtile si terenurile de sport exterioare ale unitatilor de invatamant preuniversitar, cu exceptia celor de invatamant prescolar, aflate in administrarea Consiliului Local al Municipiului Buzau.

b) Accesul gratuit la toaletele ecologice exterioare existente sau care vor fi montate special pentru a deservi aceste activitati.

c) Elevul poate fi insotit de un apartinator (parinti, frate major etc), daca acestia doresc supravegherea minorului. Apartinatorul poate la randul sa fie insotit de alti “fii/fiice de varsta prescolara".

Obligatii:

a) Sa se incadreze in grupa de varsta in conformitate cu cea a categoriei unitatii de invatamant;

b) Sa aiba asupra sa carnetul de elev si minim un numar de telefon mobil al unui parinte. Daca este insotit de un apartinator, acesta trebuie sa faca dovada gradului de rudenie (I si ll) si sa aiba asupra sa un act de identitate

c) Sa prezinte carnetul de elev si datele apartinatorului (nume si prenume, telefon mobil) pentru inscrierea datelor de identificare in registrul aflat la dispozitia agentilor de paza.

d) Sa se supuna autoritatii supraveghetorului/supraveghetorilor de specialitate desemnati de catre unitatea de invatamant;

e) Sa foloseasca baza sportiva, terenurile de sport si curtea scolii numai pentru a practica sporturi conforme cu amenajarile, instalatiile specifice si dotarile existente. Este interzisa orice alta activitate care nu se incadreaza in categoria „activitati sportive in aer liber";

f) Sa nu fumeze, sa nu consume bauturi alcoolice pe terenul de sport sau in imediata lui vecinatate;

g) Echipamentul sportiv folosit pentru deplasare biciclete, role, skateboard, trotinete) nu va putea fi folosit in incinta terenurilor sportivesau unitatii de invatamant, ci doar depozitat in apropierea locurilor unde utilizatorii isi desfasoara activitatile, pentru a putea fi supravegheat, si doar in situatia in care nu exista un loc special amenajat pentru pastrarea lui;

f) Accesul motocicletelor, motoretelor, scuterelor este permis doar pentru a fi parcate si doar daca exista spatii cu aceasta destinatie;

g) Utilizarea, instalatiilor si echipamentelor destinate activitatii de educatie fizica si sport aflate in curtile si terenurile de sport exterioare, conform normelor de utilizare...

Sa intelegam ca:

  1. Vor fi montate toalete ecologice? Asta insemnand….alte costuri (pentru un primar care se vaita ca nu are bani la buget).
  2. Potrivit programului de utilizare a terenurilor pentru activitati sportive va trebui marit numarul agentilor de paza care inseamna ce? Alte costuri…
  3. Copii pot fi insotiti de rudele de gragul I si II care trebuie sa faca dovada rudeniei. Prezentarea unui act de identitate este egala cu dovada rudeniei?
  4. Cum scolile si implicit terenurile sunt in plin cartier copiii ar putea sa nu respecte linistea publica si atunci raspunde primarul Buzaului?
  5. Carnet de elev, echipament sportiv, toalete ecologice, rudele cu cartea de identitate, agenti de paza, registru speciale de evidenta, etc, etc, etc……Nu ne mai facem bine…la cap!

A.M.