Atentie! Vineri , 25 august, ultima zi de plata pentru impozite si contributii sociale. Vezi aici ce documente se depun si cine plateste
Last Updated on 21/08/2017 by Iulian Gavriluta

BaniMai exact, a doua jumatate a lunii august aduce mai multe obligatii pentru angajatori. Ei vor trebui, prin depunerea formularului 112, sa declare si sa plateasca impozitul pe veniturile din salarii si contributiile sociale aferente lunii trecute.

 

Formularul 112 – „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” este documentul prin care se declara atat impozitul pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, cat si contributiile sociale.

Astfel, declararea si plata impozitului pe veniturile din salarii si a contributiilor sociale aferente lunii iulie 2017 trebuie facuta pana cel tarziu vineri, 25 august de catre:

  • persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, institutiile prevazute la art.136 lit. d) – f) din noul Cod  fiscal, precum si persoanele fizice care realizeaza in Romania venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte.
  • persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului, precum si orice platitor de venituri de natura salariala sau asimilate salariilor.

A.M.