SOFERI, SE SCHIMBA CODUL RUTIER! REGULI ASPRE. Cititi aici pentru ce riscati sa pierdeti certificatul de inmatriculare si sa primiti amenzi usturatoare

IPJ BuzauCodul rutier devine mult mai aspru cu cei care au masini nesigure. Se suspenda certificatul de inmatriculare daca Inspectia Tehnica nu este la zi. Fara talon vor ramane si soferii care isi cumpara o masina la mana a doua, dar nu se duc sa o declare.

In acest caz sanctiunea mai cuprinde amenda de pana la 2800 de lei si confiscarea placutelor de inmatriculare. O masina second hand neinmatriculata corect, adica pe numele celui care o foloseste, putea fi o capcana nebanuita pentru fostul proprietar.

Dar se schimba regulile. Soferii care isi cumpara masini second-hand sunt obligati sa isi inscrie autoturismele pe numele lor, in termen de 90 de zile. In caz contrar, risca suspendarea certificatului de inmatriculare si amenzi usturatoare de pana la 2.800 lei. Autoritatile se asteapta ca noile prevederi ale Codului Rutier sa contribuie si la cresterea sigurantei in trafic. Vor fi suspendate si certificatele de inmatriculare ale soferilor care circula cu masini fara inspectia tehnica. Noul Cod Rutier mai prevede si radierea din oficiu a vehiculelor. Procedura se va realiza in baza notificarilor primite de la autoritatile din tara sau din celelalte state membre ale UE care atesta ca vehiculul a fost scos din uz definitiv.

A.M.