Mesaj de pe Muntele Athos (FOTO) – Silviu Rosioru, consilier local
Last Updated on 19/08/2017 by Iulian Gavriluta

Silviu Rosioru Ava Iulian Prodromu AthosIn calitatea mea de fiu al Bisericii Ortodoxe Romane, fac un apel la pace si unitate catre toti membrii acesteia: ierarhi, clerici si simpli credinciosi.

In ultima vreme, Biserica Ortodoxa Romana a fost zguduita de numeroase scandaluri cu privire mai ales la moralitatea clerului. Multe dintre subiecte au fost mediatizate excesiv, transformate poate fortat in breaking news, altele au fost intamplari adevarate, din care trebuie sa invatam cu totii. Cred ca si implicarea in politica a Bisericii Ortodoxe Romane a contribuit la dezechilibrul prin care trece acum.

Insa pentru mine, locul Bisericii in care au crezut stramosii mei ramane neschimbat, pus la loc de cinste in constiinta mea. Scandalurile in care este tarata Biserica nu pot lovi in importanta acestei institutii sacre. Insa categoric este nevoie de o reforma a vietii religioase, de reinnodarea legaturilor clerului cu credinciosii, de o schimbare in atitudinea preotilor si a ierarhilor. Am incredere in semnalele de revigorare spirituala date de Patriarhia Romana si de Sfantul Sinod. Sper ca in scurt timp, prin dorinta de pace si unitate care ar trebui sa anime deopotriva pe clerici si pe laici, sa se produca o revigorare a vietii religioase in Romania.

Cu cele mai bune ganduri, rugaciune si speranta, va invit a ne ruga impreuna pentru cei ce au cazut in pacat cu voia sau fara voia lor si sa ramanem neclintiti in drumul nostru spre mantuire”.

Silviu Rosioru

Consilier municipal Buzau

 

FOTO: Silviu Rosioru, Muntele Athos, Schitul Prodromu, Avva Iulian Prodromitul

 

{vsig}foto-Athos-Rosioru{/vsig}