Peste 1500 de elevi de la doua scoli buzoiene vor avea o masa calda in anul scolar 2017 – 2018. Vezi aici despre ce scoli este vorba
Last Updated on 18/08/2017 by Iulian Gavriluta

masa caldaPotrivit unor informatii de ultima ora, 1515 elevi buzoieni de la doua scoli din municipiu vor fi beneficiarii unei mese calde in anul scolar 2017 – 2018. Cu toate ca propunerea “experiment” era de mult timp, Guvernul actual a reusit deblocarea banilor rezervati pentru acest program. Accelerarea finalizarii programului-pilot pentru anul scolar in curs nu reusea la timp fara implicarea vicepresedintelui CJ Buzau Romeo Lungu:

 

“Vicepremierul Marcel Ciolacu a reusit sa deblocheze situatia Programului care acorda o masa calda unor elevi buzoieni. Astfel, 799 de elevi (prescolari si scolari) de la Liceul cu Program Sportiv din municipiu si 716 elevi de la Scoala Generala nr.12 vor fi beneficiarii programului amintit. Noi am reusit sa identificam elevii cu nevoi si sa facem aceste prime propuneri care au fost acceptate”, a precizat vicepresedintele CJ Romeo Lungu. Guvernul avea aprobate inca din iarna normele metodologice de aplicare a ordonantei 72/2016 care introduce programul “Masa calda pentru elevi” – programul pilot prin care prescolarii si elevii urmau sa beneficieze de o masa calda, dar cu toate acestea era putin probabil sa se reuseasca demararea lui. Vicepremierul buzoian, impreuna cu echipa de la CJ Buzau condusa de vicepresedintele Romeo Lungu, au reusit deblocarea situatie mentionate, facand ca din toamna 1515 elevi sa beneficieze de masa calda.

I.G.