ATENTIE, INCONSTIENT LA VOLAN! Tanar din Braila conducand FARA PERMIS pe DN2 – E85 prins la timp de politistii buzoieni

IPJ BuzauPolitistii buzoieni au intocmit un dosar penal dupa ce au depistat in trafic, la volanul unui autoturism ce se deplasa pe DN 2 E 85, pe raza localitatii Oreavu, un tânar de 24 de ani, din Braila, care nu detinea permis de conducere.

 

De asemenea, ca urmare a abaterilor constatate, politistii cu atributii pe linie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, au aplicat peste 130 de sanctiuni contraventionale, au retinut 15 permise de conducere si au intocmit un dosar penal. Pentru nerespectarea regimului legal de viteza, politistii rutieri au aplicat 28 de sanctiuni contraventionale si in 4 situatii s-a impus retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii pentru o perioada de 90 de zile. Cea mai mare viteza, de 166 km/h, a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, la volanul autovehiculului fiind depistata o femeie in vârsta de 40 de ani, din Iasi. Alte 11 permise de conducere au fost retinute pentru conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public, dar si pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare.

De asemenea politistii rutieri au mai aplicat sanctiuni contraventionale conducatorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranta, pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice, pentru oprirea ori stationarea in zonele si locurile unde acest lucru era interzis, dar si in cazul pietonilor, biciclistilor si carutasilor, care au fost depistati in timp ce incalcau prevederile legale referitoare la circulatia pe drumurile publice.

E.S.