UPDATE – EPISCOPUL DE HUSI A DEMISIONAT! 55 de ierarhi intruniti in Sfantul Sinod Permanent al B.O.R. pentru judecarea episcopilor homosexuali
Last Updated on 17/08/2017 by Iulian Gavriluta

Sinod BORLa aceasta ora se intruneste Sfantul Sinod Permanent si Sinodul BOR Extins pentru judecarea episcopilor homosexuali din sanul Patriarhiei Romane. Practic, intrunirea Sfantului Sinod se face pentru alegerea unei comisii speciale de ancheta si alegerea membrilor Consistoriului episcopilor pentru judecarea arhiereului Corneliu Barladeanu de la Husi.

 

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei spune ca episcopul de Husi pana la aceasta ora nu a depus cerere de retragere din cler, el fiind suspendat de la Cele Sfinte, eparhia Husilor fiind fara episcop. Alaturi de ierarhul de Husi mai sunt judecati alti 3 clerici anchetati de DNA. Luptele vor fi aprinse, deoarece sursele noastre din interior ne spun ca multi episcopi deja refuza sa faca parte din Comisia si Consistoriu de judecata si isi arunca deja de la aceasta ora invinuiri si injurii. In fruntea celor ce sunt de partea episcopului acuzat Corneliu, nu este nimeni altul decat IPS Ciprinel Crasnel, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, amintit de homalaul de Husi intr-unul din filmuletele filmate cu camera ascunsa. Va amintim ca aceste tensiuni in randul Sinodului nu dateaza de ieri de azi...in tabara homalailor se afla aproape 25 de ierarhi, iar restul sunt de partea Patriarhului Daniel, a Mitropolitului Moldovei Teofan si cel al Ardelaului - Streza. Amanunte interesante si AICI!

VA TINEM LA CURENT!

I.G.

P.S. Mai sunt cei din SINOD sub inraurirea Sfantului Duh sau a Satanei? Mai este valabila: "Parutu-s-a Duhul Sfant si noua..." (Faptele apostolilor Cap 15) in Sfantul Sinod? Mai sunt ei calauziti de Dumnezeu sau e doar un vot...democratic, potrivit intereselor de grup? Se pare ca in saptamanile trecute IPS Ciprinel si sleahta s-au tot intalnit pe ascuns in diferite manastiri din judet si nu numai, pentru a se pozitiona impotriva mazilirii episcopului Husilor si de teama ca acesta va marturisi si despre alti episcopi stiuti homosexuali. Se pare ca pentru validarea hotararilor trebuie 2/3 din cei prezenti sa fie de acord cu o hotarare sau alta. Sursele noastre ne spun ca in acest moment votul este favorabil homosexualilor din Sinodul BOR care sunt gata sa faca orice pentru a se apara! 

Ce spune Patriarhul

"Preocupată de tulburarea și întristarea produse în Biserică de acuzațiile aduse unor clerici pentru anumite abateri de la morala creștină, Comisia pentru statut și regulamente, în baza Sfintelor Canoane și a practicii celorlalte Biserici Ortodoxe surori, a evidențiat următoarele principii călăuzitoare: disciplina bisericească privind slujitorii Bisericii este o necesitate și o obligație pentru toți clericii — diaconi, preoți și ierarhi; sancțiunile sau pedepsele aplicate clericilor de toate rangurile pentru diferite abateri au ca scop atât restabilirea disciplinei bisericești, cât și pocăința și îndreptarea celor care au greșit, în vederea iertării păcatelor și dobândirii mântuirii, sub îndrumarea duhovnicului; îndreptarea duhovnicească a clericilor care au comis abateri grave, precum și îndreptarea tuturor păcătoșilor, în general, necesită multă rugăciune, post, pocăință și sfătuire duhovnicească. Ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, cu multă durere în suflet, cerem iertare tuturor credincioșilor pentru tulburarea produsă de acuzațiile aduse public unor clerici privind anumite abateri de la morala creștină", se arăta în comunicatul semnat de Patriarhul Daniel.

UPDATE 4Hotărâri ale Sfântului Sinod

În duh de rugăciune şi cu multă responsabilitate pentru pacea şiunitatea Bisericii, în zilele de 17 şi 18 august 2017, Sfântul Sinod şi Sinodul Permanent ale Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit în şedinţe de lucru şi au aprobat cu unanimitate de voturi o serie de completări şi amendamente la Statul de organizare şi functionare a Bisericii Ortodoxe Române şi la Regulamentul autoritătilor canonice disciplinare şi al instantelor de judecată, mai ales privitoare la examinarea acuzaţiilor (sesizărilor), cercetarea şi judecarea ierarhilor. Totuşi, s-a constat că parcurgerea tuturor etapelor statutare şiregulamentare noi privind desfăşurarea unui proces canonic bisericesc poate dura mai multe luni, fapt care ar prelungi foarte mult situaţia de incertitudine din eparhia Huşilor.

În acest context, Prea sfnţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi seconsideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât săse retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod. Sfântul Sinod a aprobat această solicitare şi a decis vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor,

în vederea alegerii unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare.În timpul sedintei de lucru a Sfântului Sinod s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi şi retele media îndreptată împotrivas lujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiti, campanie care produce multă întristare în rândul cleruluişi credinciosilor. Desigur, această atitudine negativă faţă de slujitoriiBisericii trebuie să ne apropie şi mai mult de Iisus Hristos, Arhiereul veşnic şi Capul Bisericii, Cel ce ne îndeamnă, zicând: „În lume necazur iveţi avea, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33) şi ne asigurăcă nici porţile iadului nu vor birui Biserica Sa (cf. Matei 16, 18). În acelaşi timp, toţi slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii şi să-şi înnoiască permanent viaţa spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă şi responsabilă faţă de credincioşii pe care-i păstoresc.

UPDATE 3Decizie de ultim moment în cadrul Bisericii Ortodoxe! Confruntat cu un scandal de proporţii, Episcopul de Huşi ar fi decis să demisioneze. Anunţul a fost făcut de jurnalistul Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

"ULTIMA Ora: Acum in Sinodul BOR. Episcopul de Huși a demisionat. A scutit BOR de o complicație și mai mare. Pata pe obrazul bisericii oricum rămâne si cineva a avut grija sa porneasca de la Răsărit ventilatorul la maxim. Încă exista frustrări majore după Sinodul ecumenic din Creta când BOR a preluat prin Nifon, episcopul de Târgoviște "externele" la nivelul ortodoxiei. (Mai multe duminica seara la 21.00). Era extrem de complicata excomunicarea și practic trebuia ca in Sinodul de astăzi sa se voteze un regulament și abia in următorul sa se voteze excomunicarea din cadrul BOR.",a scris jurnalistul.

UPDATE 2: 

"Vor fi analizate, în vederea aprobării, şi unele propuneri al Cancelariei Sfântului Sinod referitoare la încetarea activităţii clericale, inclusiv a ierarhilor. În aceeaşi zi, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, vor fi desemnaţi membrii şi supleanţii Consistoriilor arhiereşti care vor cerceta şi judeca în primă şi ultimă instanţă cazurile de abatere de la morala şi disciplina Bisericii", potrivit Patriarhiei, scrie News.ro.

Vineri, în şedinţa de lucru a Sinodului Permanent, va fi discutată ”situaţia critică din Episcopia Huşilor, ca urmare a unor acuzaţii aduse preasfinţitului părinte Corneliu, precum şi unor clerici din această eparhie”, a anunţat Patriarhia.

În 28 iulie, Patriarhul Daniel a transmis că cere iertare tuturor credincioşilor "cu multă durere în suflet" pentru "tulburarea" produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind abateri de la morala creştină.

Tot atunci, Patriarhia a anunţat că a avut loc o şedinţă de lucru a Comisiei pentru statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul Daniel, în cadrul căreia au fost studiate prevederile statutare privind disciplina clerului de toate gradele: diaconi, preoţi şi episcopi.

Conform Patriarhiei, s-a constatat că atât Statutul de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, cât şi Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată trebuie completate şi amendate privind procedurile de sesizare, cercetare şi judecare a abaterilor canonice şi administrative ale ierarhilor, iar propunerile Comisiei pentru statut şi regulamente, de completare şi explicitare a prevederilor actuale statutare, vor fi prezentate Sinodului spre analiză şi aprobare în zilele de 17 şi 18 august.

UPDATE 1: 

PS Corneliu Bârlădeanu, episcopul Hușilor, va fi caterisit iar ÎPS Casian al Galațiului, ÎPS Ciprian al Buzăului, PS Sofronie al Aradului și PS Galaction al Alexandriei se vor alege cu câte o mustrare arhierească din partea Sf. Sinod.

"Ierahii acuzați de homosexualitate se plâng Patriarhului Daniel că forțe din exterior și persoane din comando serviciilor de intelligence le vor răul și inventează public tot felul de acuze" (comisarul.ro)