UPDATE – Dupa canicula vin ploile torentiale. Inceput de saptamana cu AVERSE, VIJELII si GRINDINA. CANICULA REVINE IN FORTA
Last Updated on 17/08/2017 by Iulian Gavriluta

Vreme canicularaÎn intervalul zilelor de 18-19 august, a.c., vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri (18 august) în regiunile sudice și sud-vestice, iar sâmbătă (19 august) în toate zonele de câmpie și de podiș.

 

Se vor înregistra temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest.

Notă: În cursul zilei de duminică 20 august în sudul, centrul și estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34…35 de grade. În regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

A.M.

 

UPDATEIntervalul : 20 august, ora 18 - 22 august, ora 08

Fenomene : instabilitate atmosferică, răcire accentuată;

Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 20 august, ora 18 - 22 august, ora 08

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, răcire accentuată;

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15...20 l/mp și vor fi condiții de grindină.Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

Notă: În după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 august, ora 23 - 21 august, ora 23

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ;

La munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat  40...50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

UPDATEÎn intervalul 19-20 august, vremea va fi călduroasă, caniculară sâmbătă (19 august) în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar duminică (20 august) pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia și local în Moldova și Transilvania. Se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35...36 de grade, iar în extremitatea de sud a țării, cu totul izolat, 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități, local, în special în regiunile sud-vestice și sudice.

Notă: În noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar luni (21 august) și în restul teritoriului vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.