LIVE – UPDATE – AL DOILEA ATAC in cursul noptii in orasul Cambrils. DOI CETATENI ROMANI RANITI. ATAC REVENDICAT de Gruparea ISIS. TEROARE LA BARCELONA
Last Updated on 17/08/2017 by Iulian Gavriluta

Atentat BarcelonaO dubă a intrat în mulţime, în Barcelona, pe renumita arteră turistică "Las Ramblas". Potrivit Poliţiei spaniole, treisprezece au murit, iar 50 sunt rănite. Autorităţile tratează incidentul ca e un posibil atentat terorist şi a transmis oamenilor să nu se apropie de zona Piaţa Catalunya.

 

Totodată, forţele de ordine au cerut ca metroul şi staţiile de autobuz să rămână închise. Oamenii care erau la faţa locului s-au refugiat în cafenelele şi restaurenatele din zonă, pentru a se proteja. După acest incident, bărbatul din maşină, care se pare că este şi înarmat, a intrat într-un restaurant din zonă, mai transmite presa spaniolă. Pe de alte parte, Ministerul român de Externe a anunţat că s-a instituit o celulă de criză la Ambasadei României la Madrid, iar Consulatul General al României la Barcelona a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032. Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

A.M.

UPDATEO a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

UPDATE - În orașul Cambrils, la sud-vest de Barcelona, a avut loc azi-noapte un al doilea atac terorist. Forțele de securitate spaniole au anunțat că au ucis cinci persoane, în orașul Cambrils, pentru a opri o a doua tentativă de atac cu o dubiță, după cea din Barcelona, soldată cu 13 morți și 80 de răniți. În Cambrils, șapte oameni, printre care un ofițer de poliție au fost răniți după ce o dubiță a intrat într-un grup de persoane. Presa spaniolă a scris că mașina s-a răsturnat, iar când bărbații din interior au ieșit, au fost rapid uciși de polițiști.

UPDATE - Printre raniti potrivit surselor de presa se afla si un cetatean roman, internat in acest moment la o clinica din Barcelona cu rani grave la membrele superioare si rani mai putin grave la membrele inferioare. Pana la aceasta ora sunt raportati peste 100 de raniti. Atentatul a fost revendicat de gruparea terorista Statul Islamic ISIS.

UPDATE - Maşina folosită în atentatul terorist a fost închiriată de către Driss Oukabir, în localitatea Santa Perpetua de la Mogada, potrivit identificării făcute de Garda Civilă, anunţă El Pais. După atac,  bărbatul s-a baricadat într-un bar, înconjurat de poliţie, potrivit unui post local. Postul Tv3 a anunţat că un paşaport spaniol al unei persoane de origine marocană a fost găsit la locul atacului, soldat cu cel puţin un mort potrivit poliţiei.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IuTDyJYJB0c

 

https://www.youtube.com/watch?v=8bE_pENa3FU

 

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg