INGRIJORATOR – Intr-o statistica oficiala, un numar de 1548 de buzoieni au fost interceptati legal (721 – cu incuviintarea magistratilor de la Judecatoria Buzau si 827 prin cea a celor de la Tribunalul din municipiu)! Vezi aici statisticile

interceptariPotrivit unor raspunsuri oficiale, sute de mii de romani au fost interceptati intre 2010 si 2015. Sute de mii! In cinci ani natia romana a fost ascultata intr-un ritm care depaseste, dupa calcule, si procentul cetatenilor interceptati in Republica Moldova, raportat la numarul populatiei. In Buzau din 731 de cereri facute numai la Judecatoria Buzau, 721 au fost aprobate si a inceput interceptarea, iar la 10 cazuri li s-au dat alte solutii (procentul de rezolvare a cererilor fiind de 98.63%). La Tribunalul Buzau au fost facute 827 de cereri pentru interceptarea convorbirilor si fiind mai zelosi, magistratii au pus la toate cererile – acord favorabil!

 

Un avocat, pe numele sau Radu Chirita a adresat o intrebare instantelor din tara – „Nu va suparati, onorata instanta, cate cereri de interceptare ati primit intre 2010 si 2015 si cate din ele ati aprobat?” (adresele sale nu priveau si interceptarile „pe legea sigurantei nationale”).  Raspunsul instantelor romanesti privind numarul cererilor de interceptare este socant.  Iata ce spune avocatul Chirita: “În total s-a cerut autorizarea interceptării telefoanelor de 109,946 ori în cei aproape 5 ani care au făcut obiect al solicitării. Din ele, au fost admise 102,729 cereri. Pentru cine nu ştie, pe o cerere, de regulă, figurează mai multe persoane, rar se întâmplă să fie doar unul singur vizat de o cerere. Estimez că, în medie, e vorba de minim 3 persoane pe cerere, ceea ce înseamnă că în aştia 4 ani şi ceva bunicuţa a ascultat, cu acte în regulă, vreo 300.000 de oameni. Naţie de infractori, ce să faci… ICCJ a admis 4522 cereri din 4523 şi a respins doar una. Una. Probabil că cel vizat o fi fost mort, altfel nu îmi explic. Net peste moldoveni, care erau cu procentele pe la 97% la curtea lor supremă. Noi, la 99,98%. Not bad, măcar i-am spart pe ăştia de peste Prut! Precizez că solicitarea mea nu a vizat interceptările pe legea siguranţei naţionale. Avem 6 curţi de apel care le-au admis pe toate, bifând un neverosimil 100%. Curţile de Apel din Cluj, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Oradea şi Piteşti. Bravo! Aş spune la mai mare, dar nu se poate… În total sunt 61 de instanţe care au admis tot. Recordul e la Tribunalul Galaţi, care din aproape 3000 de cereri nu a găsit niciuna în neregulă. Am un feeling că după ce câştig la instanţă, o să le ia faţa ăstora cei de la Tribunalul Cluj, că îndârjirea cu care refuză publicarea datelor poate fi justificată numai de ruşine.

Singurele instanţe unde se pare că judecătorii chiar examinează astfel de cereri şi le admit numai pe cele care or fi ok sunt instanţele militare, Judecătoria Piteşti, Judecătoria sector 5, Curtea de Apel Galaţi pentru a le enumera pe ele care au un număr semnificativ de cereri. Un caz special este cel al Tribunalului Suceava care a respins 39% din cererile formulate, dar are totuşi un număr uriaş de cereri admise, peste 5700. Pe mine m-a şocat şi numărul fantastic de mare de cereri care se adresează Judecătoriilor. Ţinând cont de competenţa acestor instanţe, mă tot întreb pentru ce D-zeu de fapte s-o cerut interceptarea de 2200 de ori la Judecătoria Constanţa sau de 1500 ori la Judecătoria Ploieşti. Dă-o, frate, dracu’ dacă cerem şi primim interceptări pentru furt sau înşelăciune… Ca să dau alt exemplu, mă tot întreb pe cine o fi ascultat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în 259 de dosare? Pe cine? Există 250 de dosare la acel parchet? Mă tot întreb… Oricum, jumate minim din cititori or intrat pe google să vadă unde e Săveniul!”. Sursa: http://politicscam.ro/sute-de-mii-de-romani-sunt-interceptati/

Intr-o postare mai veche, un internaut scria despre faptul ca Romania se conduce prin teroare. Teroarea de a te sti interceptat, teroarea de a sti ca ti se intra in casa si ti se implanteaza aparatura de interceptare legal sau ilegal (desi numai despre legalitate nu putem vorbi atunci cand aflam ca cel putin cateva sute de mii de romani au fost interceptati) teroarea de a sti ca sistemul represiv din Romania iti fabrica probe si tortureaza martori pentru a te face sa recunosti si ce nu ai comis si ce nu iti trecea prin cap ca ai comite vreodata!

I.G.

VEZI LISTA COMPLETA PE JUDETE...AICI