DSVSA Buzau in CONTROL! 23 de firme au primit amenzi si avertismente. Vezi aici neregulile depistate de inspectori pe teren
Last Updated on 17/08/2017 by Iulian Gavriluta

Controale DSVSA BuzauInspectorii Directiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor Buzau au efectuat o serie de controale la 43 de operatori economici de pe raza judetului Buzau, care desfasora activitati supuse controlului sanitar veterinar, respectiv : patiserie/cofetarie, restaurante, pizzerii, cantine, pensiuni turistice, magazine alimentare, supermaketuri, tirguri de animale si piete agroalimentare.

 

A fost asigurata prezenta si la sarbatorile campenesti din judet precum si la activitatile specifice organizate de catre lacasele de cult sau imediata apropiere a acestora si unde s-au desfasurat si activitati de alimentatie public. Controalele efectuate au avut caracter tematic privind respectarea conditiilor sanitare veterinare minime referitoare la aprovizionarea cu materii prime, transportul, prelucrarea/procesarea, depozitarea si comercializarea produselor alimentare catre cosumatorul final precuum si respectarea conditiilor de comercailizare a animalelor vii in targurile de animale precum  si modul de respectare a interdictiei comercializarii porcilor vii.

In urma controalelor au fost identificate deopotriva abateri minore de la normele sanitare veterinare care au impus stabilirea unor termene de remediere cu recontrol la data expirarii acestora, dar si neconformitati care au impus sanctionarea contraventonla in 23 cazuri din care 15 operatori economici au fost sanctionati cu amenda contraventionla in cuantum de 13000 de lei pentru lipsa documentelor sanitare veterinare obligatorii la vanzarea bovinelor, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, lipsa documentelor si a inregistrarilor minime necesare desfasurarii unor activitati supuse autorizarii sanitare veterinare, expunerea la comercializare a produselor alimentare fara elemente de identificare, comercializarea produselor alimentare in spatii neantretinute corespunzator etc. iar 7 operatori economici au fost sanctionati cu avertisment.

In perioada imediat urmatoare DSVSA Buzau va lua toate masurile necesare intensificarii actiunilor de supraveghere sanitara veterinara prin verificari suplimentare concentrate privitoare la respectarea normelor sanitare veterinare in ceea ce priveste aprovizionarea, transportul, depozitarea si comercializarea produselor alimentare de origine animala si non animala astfel incat sa poata preveni orice risc si eventual combate cu maxima eficienta orice abatere de la normalitate si care ar putea in ultima instanta sa atenteze la conceptul de siguranta alimentara sau sanatate publica, acordand o importanta maxima si verificarilor specifice referitoare la identificarea, transportul si comercializarea animalelor vii si in special a porcilor mai ales in actualul context epidemiologic national al evolutiei pestei porcine africane.  D.S.V.S.A. Buzau pentru a putea raspunde prompt tuturor solicitarilor din aria de competenta, venite din partea cetatenilor sau a operatorilor economici are puse la dispozitia celor interesati numerele de telefon; 0238725001, 0238725002, 0758097100, e-maill: office-buzau@ansvsa.ro sau call – center-ul A.N.S.V.S.A. 0800826787 si adresa de e-maill callcenter@ansvsa.ro.

A.M.