Ai un manuscris in sertar si vrei sa-l faci public? Inscrie-te la Concursul National de Proza „Mihail Sadoveanu”
Last Updated on 17/08/2017 by Iulian Gavriluta

Concursul National de prozaConcursul National de Proza „Mihail Sadoveanu”, organizat de Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, isi propune la fiecare editie sa descopere talente literare si sa sustina creatia literara contemporana.

 

Ajuns la cea de-a VIII-a editie, concursul este deschis autorilor de orice varsta, din Romania si din afara granitelor tarii, care nu au debutat editorial. Participantii pot trimite 1-3 lucrari in proza, inclusiv fragmente de roman, de pana la 15 pagini fiecare. Lucrarile, redactate in format electronic (Times New Roman, 13) si printate in format A4, vor fi semnate cu un motto si vor fi trimise, in perioada 14 august – 6 octombrie 2017 (data postei) la adresa: Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, str. V. Pogor nr. 4, cod postal 700110, Iasi, cu mentiunea Pentru Concursul National de Proza „Mihail Sadoveanu”. In coletul postal va fi introdus si un plic inchis (avand acelasi motto) care va contine numele si prenumele autorului, un CV de prezentare si date de contact (numar de telefon, e-mail).

Premierea se va face duminica, 5 noiembrie 2017, in cadrul programului cultural Zilele Mihail Sadoveanu, desfasurat la Muzeul „Mihail Sadoveanu”. Juriul, stabilit de Muzeul National al Literaturii Romane Iasi si format din membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania – Filiala Iasi, va acorda Marele Premiu „Mihail Sadoveanu”, premiile I, al II-lea si al III-lea, precum si o serie de mentiuni. De asemenea, castigatorii vor fi numiti membri onorifici ai Salonului de literatura „Junimea”.

Editiile anterioare ale Concursului National de Proza „Mihail Sadoveanu” au insumat sute de lucrari inscrise si evaluate.

A.M.