UPDATE – Cea de-a XI-a editie a Universitatii de Vara Ramnicu Sarat – “Inchisoarea tacerii, o experienta in comunism”, organizata de IICCMER are loc in perioada 20 – 26 august 2017

UdVRmSaratIICCMERPotrivit Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), in perioada 20 – 26 august 2017 are loc cea de-a XI-a editie a “Universitatii de Vara Ramnicu Sarat" – "Inchisoarea tacerii, o experienta in communism”. Evenimentul este organizat in fiecare an in parteneriat cu Fundatia Konrad Adenauer (KAS).

 

Universitatea de Vara Ramnicu Sarat este prima de acest fel din Romania destinata studierii sistemului represiv comunist. Programul isi propune sa analizeze modalitatile de rememorare sub raport istoric si biografic a perioadei 1945-1989, invitandu-si participantii sa reflecteze asupra diverselor aspecte ideologice, sociale si politice. Intrucat efectele comunismului sunt inca resimtite la nivelul societatii romanesti, o mai buna cunoastere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea intelegerii realitatilor prezente. Studentii vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri si workshop-uri, precum si de a asista la prelegeri sustinute de fosti detinuti politici, reprezentanti ai IICCMER, experti straini, istorici si cercetatori in domeniul comunismului si post-comunismului romanesc si est-european. La UdV Ramnicu Sarat participa studenti cu varste cuprinse intre 19 si 27 de ani din ciclurile licential, masteral sau doctoral. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@iiccmer.ro.


Despre IICCMER


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) este o structura guvernamentala infiintata in 2005 si aflata in coordonarea Primului Ministru. Rolul sau rezida, inainte de toate, in gestionarea si analizarea din punct de vedere stiintific a perioadei totalitare si a consecintelor sale. In al doilea rand, IICCMER sprijina crearea si implementarea unor instrumente educationale cu finalitate memoriala, contribuind astfel la articularea contextului in care valorile si drepturile fundamentale sa fie receptate de societatea noastra post-totalitara. Nu in ultimul rand, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva si publica documente referitoare la memoria exilului romanesc.


I.G.

UPDATE - Deschiderea evenimentului va avea loc luni, 21 august 2017, de la ora 10.00, la Primăria din Râmnicu Sărat, unde vor lua cuvântul Alin MUREȘAN, director general, IICCMER, Ilinca IORDACHE, coordonator de program, Biroul pentru România și Republica Moldova, Fundația Konrad Adenauer, şi Ștefan TORCĂRESCU, viceprimar al Municipiului Râmnicu Sărat.

Scroll to Top