Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei “si-a tras” clopote de la “Turnatoria Blotor” – Maramures. Pentru cine vor bate ele in curand?
Last Updated on 16/08/2017 by Iulian Gavriluta

clopote arhiepiscopieCu putin inainte de scandalul din Sfantul Sinod Permanent al BOR, unde IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei impreuna cu alti ierarhi vor incerca rasturnarea randuielilor si detronarea Patriarhului (vezi scandalul sexual AICI), Eparhia de la Curbura Carpatilor “si-a tras” clopote de la cea mai mare Turnatorie din tara – “Blotor” din Maramures.

 

In timp ce Patriarhia a evitat sa comande clopotele pentru viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului (motivul ar fi ca respectivele clopote nu scot “nota Do intr-un mod anume) de la “Turnatoria Blotor”, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei s-a inteles cu aceasta pentru cele 5 clopote ce vor fi aninate in noua clopotnita contruita ilegal (vezi AICI link). Potrivit Arhiepiscopiei, respectivele clopote au fost sfintite "marti seara, 8 august 2017". Clopotele (“nepretuite” – pentru ca nu se dau date legate de cat au costat ele?!)au fost realizate de S.C. B&L CONSTRUCT S.R.L. din Baia Mare, in anul 2012, la initiativa arhiepiscopului Epifanie Norocel (surse din Arhiepiscopie ne-au spus ca respectivele clopote nu au fost comandate de Epifanie ci de Ciprinel Crasnel cu ajutorul infractorului Gabriel Popa, zis ”Gabi Viteza” - LINK, preot si managerul Arhiepiscopiei Tomisului, liderul unei grupări care facea evaziune fiscală cu textile, arestat de curand pentru 30 de zile. Se pare ca preotul Gabriel Popa, zis ”Gabi Viteza”, ar fi cumpărat clopote pentru mai multe eparhii cu o parte din banii de contrabanda).

I.G.

FOTO: Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei