FOTO/VIDEO De la gand la fapta… UN VIS IMPLINIT! O buzoianca a mers sa vada prima plaja cu facilitati pentru persoanele cu dizabilitati ce s-a deschis in statiunea Mamaia
Last Updated on 15/08/2017 by Iulian Gavriluta

Dizabilitati 1Daca pentru cei mai multi dintre noi a simti nisipul fierbinte sub talpi sau valurile marii este o normalitate, nu acelasi lucru am putea spune ca a fost zeci de ani pentru peroanele cu dizabilitati locomotorii. A fost....pentru ca de miercuri, 9 august, in Statiunea Mamaia din Constanta, mai exact la Pupa Beach a fost inaugurata prima plaja pentru persoane cu dizabilitati locomotorii. 

 

Are rampe de acces, sezlonguri speciale si scaune plutitoare, pentru cei cu probleme locomotorii. Zona este integrata in plaja publica, tocmai in ideea de asimilare a oamenilor cu nevoi speciale. Din pacate nu este o initiativa a autoritatilor care nu s-au “inghesuit” nici la inaugurare, ba chiar de la gand la fapta autoritatile nu s-au dovedit interesate nici in timpul demersurilor facute de….oameni cu suflet, un suflet MARE cat sa nu se lase doborat de usi inchise si de birocratie. Voluntari ai unui ONG din Constanta, Asociatia “Impreuna pentru viitor”, ei sunt cei care au facut visele sa prinda aripi, speranta sa renasca, inimile sa se umple de bucurie. Voluntarii au decis sa se descurce singuri si au reusit. Cu numai 7000 de euro obtinuti de la sponsori, proiectul a devenit unul pus pe picioare. Au achizitionat din Franta trei scaune flotabile, special construite pentru a intra in apa marii si a rula pe nisip. Pe plaja sunt asezate si sase sezlonguri mai inalte, care sa permita trecerea din carucior pe sezlong si nu doar atat, in fiecare zi voluntarii sunt pe plaja dand o mana de ajutor celor ce vin sa beneficieze de facilitatile plajei. “UN VIS IMPLINIT! Printre grijile cotidiene multi dintre noi nu ne gandim la nevoile speciale ale celor de langa noi. Ei exista, sunt aici iar nevoile lor sunt reale. Incluziune sociala, nediscriminare dar mai ales iubire si respect, pe toate le gasesti aici, la PupaBeach. Greu de descris in cuvinte si mai mult decat emotionant sa citesti bucuria in ochii celor care simt marea pentru prima oara in viata, este minunat ceea ce s-a facut la Pupa Beach. Nu sunt pregatite orasele pentru nevoile speciale dar plajele. In cate statiuni sunt astfel de facilitati? In cate hoteluri sunt suporturi lombare pentru scaune sau perne lombare? Unde ati vazut suport pentru liliputani sa se poata vedea si ei in oglinda grupurilor sanitare? Multi nici nu stiu ce sunt acestea. Ceea ce au facut  cei de la Asociatia “Impreuna pentru viitor” este mai mult decat laudabil, este un proiect cu impact  demostrat si dovedeste tuturor ca daca vrei cu adevarat se poate. Am avut deosebita placere sa-i cunosc, se simte caldura inimilor. Ii felicit, Dumnezeu stie cui sa dea gandul si cui sa puna sarcina spre indeplinire, le vom fi aproape.”, a declarat pentru NEWS Buzau, Alina Cretu – presedintele Asociatiei “Diferiti Dar Egali” – Buzau, cea care in urma cu cateva zile a vizitat in mod special plaja din Mamaia.

Proiectele celor de la Asociatia “Impreuna impreuna pentru viitor” nu se opresc aici, ei doresc extinderea plajei, achizitionarea unui covor tactil pentru persoanele cu deficiente de vedere dar si multe alte proiecte, cele mai multe dintre ele dedicate lor, persoanelor cu nevoi speciale.

E.S.

Dizabilitati 6

 

Dizabilitati 5

 

Dizabilitati 4

Dizabilitati 3

 

Dizabilitati 2

 

https://www.youtube.com/watch?v=dWojQeCdICY&feature=youtu.be&a