FOTO – Buzoianul Cristi Manaila a parcurs pe bicicleta 1000 de km, dedicand cursa eroilor de la Marasti, Marasesti si Oituz. Vezi aici amanunte
Last Updated on 15/08/2017 by Iulian Gavriluta

Manaila 1000km 100MarasestiComemorarea eroilor cazuti in luptele de la Marasti, Marasesti si Oituz nu a trecut neobservata nici in lumea sportului. Astfel, buzoianul Cristi Manaila in varsta de 47 de ani, militar de profesie (la Unitatea de aviatie de la Boboc), s-a gandit ca ar fi bine sa dedice o cursa de 1000 de km pe care a parcurs-o (in 67 de ore si 2 minute) la pedalele unei biciclete, evenimentului implinirii a 100 de ani de la luptele amintite.

 

Cursa la care am participat a fost organizata de o asociatie franceza – “Audax Club Parisian”. Aceste curse nu sunt concursuri, ele sunt de fapt cotate ca brevete prin care se aloca un barem de timp in care sportivul trebuie sa parcurga traseul stabilit. Pe traseu sunt stabilite puncte de control in care “randonneurilor” li se verifica brevet-cardul. Ceea ce face din cursa ceva spectaculos este faptul ca toate punctele de control se deschid si se inchid la anumite ore iar daca nu te incadrezi in timp, esti descalificat. De aceea, pe parcursul cursei esti nevoit sa rulezi si ziua si noaptea, pe soare, vant, ploaie etc. Reprezentanti in Romania a acestor curse sunt membrii Asociatiei “Adevaratii Veloprieteni” din Bucuresti. Ultimele doua curse le-am dedicat eroilor cazuti la Oituz, Marasti, Marasesti si in acest sens am purtat un tricou cu “Oituz, Marasti, Marasesti 100”. A avut un efect bun in randul ciclistilor si al oamenilor prin locurile prin care am trecut”, a declarat pentru News Buzau, Cristi Manaila. Felicitari Cristi!

I.G.

 

{vsig}ciclist-1000{/vsig}