FOTO – ASA DA! O initiativa laudabila in comuna buzoiana Vintila Voda. Beneficiarii de ajutor social au sapat santuri intr-o zona inundabila
Last Updated on 15/08/2017 by Iulian Gavriluta

Santuri 1O problema care trena de multi ani si-a gasit rezolvarea in aceste zile. De multi ani, mai multe locuinte din satul Niculesti, din localitatea buzoiana Vintila Voda, se confruntau cu o problema pe cat de importanta pe atat de grava in multe cazuri.

 

De-a lungul timpului, datorita aluviunilor aduse de ploi santurile s-au colmatat, ceea ce facea ca in fiecare an, odata cu ploile abundente sa fie inundate mai multe gospodarii. In aceasta vara problemele au devenit mult mai serioase datorita conditiilor meteo care au facut ca ploile abundente sa fie numeroase. Si cum este o vorba in popor „daca vrei poti”, localnicii au sesizat primaria Vintila Voda, concret, pe Viceprimarul comunei, Daniela Zamfir. O femeie tanara si inimoasa. Si, peste calitatea de a avea un suflet bun este si o femeie cu un deosebit simt civic, un bun gospodar. In zorii zilei, insotita de 10 beneficiari de ajutor social, pentru economisirea banilor de la buget si pentru o mai mare eficientizare, avand la ei ustentisele necesare, au pornit la treaba, au sapat santurile pe zeci pe metri, pe ambele sensuri ale DJ 203K. Toti oamenii satului, ale caror gospodarii au fost inundate, au iesit la porti si fiecare cu  ce s-a priceput a venit in ajutor. De la casa la casa, viceprimarul comunei a stat de vorba cu oamenii si a coordonat atent toate lucrarile. Ceea ce multi ani a fost o problema acum este de domeniul trecutului, apele isi vor gasi loc prin santurile sapate iar gospodariile vor fi aparate.

A.D.

Santuri 3

 

Santuri 2