Angajatii MAI alaturi de buzoieni. Peste 600 de cadre MAI ale institutiilor abilitate din Buzau asigura linistea si siguranta in minivacanta de Sfanta Maria
Last Updated on 12/08/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauInstitutiile MAI sunt la datorie pentru ca intreaga comunitate sa se bucure in liniste si siguranta de minivacanta de Sfanta Maria. Aproape 10.000 de politisti la nivel national vor fi in strada si vor actiona pentru prevenirea evenimentelor neplacute, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si salvarea de vieti.

 

Astfel, in perioada 11 – 15 august a.c., la Buzau circa 600 de angajati ai IJJ Buzau, IPJ Buzau si ISU Buzau actioneaza, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zona lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice. Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea producerii unor evenimente grave, politistii de la rutiera vor actiona pe drumurile publice, in zona lacasurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice si pe traseele de acces catre aceste zone.

Pe langa prezenta activa in trafic, politistii vor folosi peste la nivel national 340 de aparate radar, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviatie se va monitoriza fluenta traficului de pe Autostrada Soarelui si din judetul Constanta. Politistii de la transporturi vor asigura patrularea in trenurile de calatori, cu precadere pe rutele catre statiunile montane si litoral,  precum si in statiile si triajele de cale ferata. 

La datorie vor fi si peste 4.800 de pompieri si paramedici la nivel national, care vor interveni în cazul producerii unor situatii de urgenta. De asemenea, pompierii vor executa zilnic activitati de supraveghere a respectarii masurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfasurarii manifestarilor religioase cu public numeros. In aceasta perioada Inspectoratul General de Aviatie are pregatite 14 elicoptere, dintre care 7 pentru interventii în caz de urgente medicale, iar restul aeronavelor pentru acordarea de sprijin aerian celorlalte structuri ale ministerului care desfasoara misiuni operative.

La nivelul Politiei de Frontiera Romane s-au luat masuri pentru suplimentarea personalului, astfel incat sa se reduca timpul de asteptare in punctele trecere a frontierei, unde valorile de trafic s-au dublat în aceste ultime zile. Aproape 4.000 de politisti de frontiera sunt zilnic la datorie.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Centrul National de Conducere Integrata, va asigura suportul operational necesar bunei desfasurari a tuturor misiunilor din aceste zile.

Pentru a va bucura timpul liber si sarbatoarea religioasa, cadrele MAI va recomanda:

 • In zonele aglomerate din piete, gari, autogari, magazine, lacase de cult fiti foarte atenti cu banii si obiectele personale!
 • Nu purtati portmoneul in buzunarele exterioare ale hainelor, in sacosa sau la vedere!
 • Nu pastrati in acelasi loc banii, actele personale si cheile apartamentului!
 • In aglomeratie, daca va simtiti bruscati, controlati-va geanta sau portmoneul chiar in acel moment!
 • In caz de nevoie sau daca ati asistat ori aveti cunostinta despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelati cu incredere la cel mai apropiat politist sau jandarm ori sunati la 112 - Apelul Unic de Urgenta!

Recomandari pentru conducatorii auto:

 • Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.
 • Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa, se dovedesc extrem de periculoase.
 • Respectati regimului legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.
 • Pe autostrada, pastrati o distanta suficienta fata de vehiculul din fata, schimbati banda de circulatie doar dupa ce v-ati asigurat temeinic si ati semnalizat aceasta intentie.
 • Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.
 • Pietonilor le este recomandat sa traverseze drumul numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

E.S.